Alice Cooper tulevasta Hollywood Vampires -levystä: ”Olen Johnny Deppin vihan ääni”

Kauhurokkarin mukaan Depp näyttää levyllä vihaajilleen pitkää nenää.
29.4.2019 13:30

Alice Cooperin, Aerosmith-kitaristi Joe Perryn ja näyttelijä-muusikko Johnny Deppin muodostama Hollywood Vampires julkaisee toisen pitkäsoittonsa Rise 21. kesäkuuta. Toisin kuin bändin debyytti, uutukainen koostuu pääosin kolmikon itse säveltämästä uudesta materiaalista eikä pelkistä lainakappaleista.

Ultimate Classic Rock haastatteli Cooperia ja tämä kertoi yllättyneensä varsinkin Deppin kynäilemistä kappaleista. Viime aikoina monien kohujen keskellä rypenyt Depp on Cooperin mukaan kanavoinut tuntojaan biiseihinsä oikein kunnolla ja pääsee niiden kautta nyt näpäyttämään kaikille vihaajilleen ja naureskelijoille. Deppin käsialaa on muun muassa ensimmäinen singlelohkaisu Who’s Laughing Now.

”Siinä kappaleessa hän toteaa, että okei, yrititte kaikkenne tuhotaksenne minut, mutta kukas nyt nauraa? Olen yhä tässä, teen edelleen levyjä ja elokuvia ja olen parempi näyttelijä kuin moni muu. Kukas nyt nauraa?” Cooper kommentoi.

”Levyllä on kaksi tai kolme sellaista biisiä, joita laulaessani ajattelin, että vau, olen Johnny Deppin vihan ääni! Yleensä teen lauluja asioista, jotka huolettavat minua, mutta nyt olen tavallaan Johnnyn äänitorvi, mikä on hienoa.”

Cooper kuitenkin myöntää, että hänen on ollut vaikeaa pitää näppejään erossa Deppin tai Perryn säveltämistä biiseistä, mutta on yrittänyt parhaansa mukaan antaa näille tilaa ja tuoda omaa artistiuttaan esiin.

”Omilla keikoillani esitän omia biisejä, joista tiedän, miksi olen ne tehnyt ja mitä ne tarkoittavat. Tätä levyä tehdessäni olin paljon tien päällä kun he sävelsivät biisejä – lisäsin sitten oman silaukseni jälkeenpäin. Monesti pidättäydyin kuitenkin sellaisia muutoksia, mitä yleensä olisin tehnyt, koska en halunnut levyn kuulostavan Alice Cooperilta”, rokkiveteraani toteaa.

”Halusin biisien olevan Vampiresia. Jos se tarkoittaa, että biisin b-osa on liian pitkä, niin olkoon sitten niin. Normaalisti olisin leikannut sen puoliksi, mutta nyt annoin sen olla. Se ei ehkä ole minusta järkevää, mutta se kuuluu näiden kappaleiden persoonallisuuteen. Ei sen tarvitsekaan olla järkevää. Minusta oli jännittävää jättäytyä sellaisen sovittamistyön ulkopuolelle ja olla hiljainen ääni tässä porukassa.”

Lisää luettavaa