Alice In Chains -basisti edesmenneestä laulajasta: Ihmisillä on Layne Staleysta vääränlainen kuva – ”Hänen naurunsa oli yksi hienoimmista asioista maailmassa”

Layne Staley

Mike Inez ei nähnyt laulajaa synkkänä ja masentuneena hahmona.

Alice In Chains -solisti Layne Staley menehtyi yliannostukseen vuonna 2002, mutta yhtye jatkoi pitkäksi venyneen tauon jälkeen uraansa William DuVallin täyttäessä edesmenneen laulajasuuruuden saappaat parhaansa mukaan.

Parhaillaan uuden levyn julkaisun kynnyksellä olevan yhtyeen basisti Mike Inez sanoo tuoreessa Chicago Sun-Timesin haastattelussa, että monille ihmisille on tullut Staleysta vääristynyt mielikuva, jonka hän haluaa korjata.

”Laynesta puhutaan aina sellaisena synkkänä, mystisenä, masentuneena kaverina, mutta hänessä oli paljon muitakin puolia. Hän oli aina todella iloinen ja hänen naurunsa oli yksi hienoimmista asioista maailmassa”, Inez toteaa.

Vaikka Layne Staley olikin laulajana korvaamaton, on jo kahdella pitkäsoitolla – Black Gives Way To Blue (2009) ja The Devil Put Dinosaurs Here (2013) – mukana ollut DuVall hoitanut tonttinsa hienosti. Inez nostaakin kollegalleen hattua.

”En ole koskaan nähnyt laulajan valmistautuvan johonkin yhtä kovasti. Hänelle on tärkeää olla ammattimainen ja antaa joka keikalla itsestään 110 prosenttia. Hän on älyttömän rohkea: hän sai aluksi paljon kuraa niskaansa, siis silloin kun kaikki olivat että ’ei Laynea, ei Chainsia’. Mutta hän pysyi lujana.”

Alice In Chainsin uudelle pitkäsoitolle ei ole vielä tiedossa virallista julkaisuajankohtaa, mutta ensimmäinen single The One You Know siltä on kuitenkin jo lohkaistu. Ota kappale haltuusi täältä.