Alternative rock -yhtyeen laulaja kovien syytösten kohteena – entiset fanit syyttävät alastonkuvien pyytämisestä alaikäisiltä

Kolme naispuolista entistä fania syyttää yhdysvaltalaisen Brand New -yhtyeen laulaja-kitaristi Jesse Laceyta alaikäisten fanien häirinnästä ja alastonkuvien pyytämisestä.

Brand New'n Jesse Lacey vuonna 2008. Kuva: Kollision / Wikimedia Commons.

Jesse Laceyta kohtaan esitettyjen syytösten mukaan laulaja-kitaristi olisi 2000-luvun alussa ahdistellut alaikäisiä fanejaan ja yrittänyt saada näitä lähettämään alastonkuvia itselleen. Kolme naista olivat tavanneet Laceyn bändin keikoilla.

Ensimmäinen syytökset Laceyta kohtaan esitti NME:n mukaan Facebookissa nimettömänä pysytellyt naishenkilö, joka väitti laulajan manipuloineen häntä, vaatineen tietynlaisia poseerauksia ja vaatteita sekä alentaneen häntä. Anonyyminä pysytellyt nainen kertoi sittemmin poistetussa Facebook-päivityksessä ahdistelu alkoi tämän ollessa 15-vuotias ja jatkui kunnes hän oli 24 vuotta.

Nicole Garey -niminen nainen on kertonut Laceyn pyytäneen häneltä toistuvasti alastonkuvia. Garey oli tavannut laulajan valokuvatessaan bändin keikalla 2003.

– Olet imarreltu, koska suosikkibändisi laulaja on kiinnostunut sinusta ja kukaan ei ole aiemmin näyttänyt kiinnostusta kohtaasi. En nähnyt sitä sinä, mitä se oli, koska teini-ikäisenä on tapana ajatella, että ”minä tiedän kaiken, olen aikuinen”, Pitchforkin haastattelema Garey kertoi.

Brand New’n Facebook-sivuilla julkaistussa päivityksessä laulaja-kitaristi myönsi käyttäytyneensä ”itsekkäästi ja narsistisesti”, ja paljasti käyneensä terapiassa käytöksensä vuoksi.

– Menneisyyteni toiminnat ovat aiheuttaneet tuskaa ja harmia monille ihmisille, ja haluan kertoa olevani ehdottoman pahoillani. En puolustele itseäni tai voi antaa sitä itselleni anteeksi. Olin itsekäs, narsistinen ja tunteeton menneisyydessäni ja on monia ihmisiä, jotka ovat joutuneet kantamaan taakan epäonnistumisistani, Jesse Lacey kirjoitti bändin sivulla.

Brand New, joka julkaisi tänä vuonna uuden albumin ptikän tauon jälkeen, joutui perumaan Euroopan-kiertueensa laulaja-kitaristinsa kohun vuoksi. Tietoa oikeustoimista Laceyta kohtaan ei ole ainakaan toistaiseksi tiedossa.