Andy Warholin arkistoista löytyi tusinan verran ennen julkaisemattomia Lou Reedin kappaleita – Pohjautuvat pop-taiteilijan kirjan teksteihin

Lou Reed

Reed oli äänittänyt kappaleet Warholille lahjaksi.

Taiteilijasuuruus Andy Warholin museon arkistoista on löytynyt kasetti vuodelta 1975, joka sisältää Lou Reedin äänittämiä ennen julkaisemattomia kappaleita. Löydöstä uutisoi Variety-lehti.

Löydön teki professori Judith Peraino, joka tutkii Pittsburghissa sijaitsevan Warhol-museon arkistoja, joka sisältää muun muassa lähes 3 500 kasettia. The Philosophy Songs -nimisen kasetin toisella puolella on konserttiäänityksiä Reedin keikoilta ja toisella puolella taas 12 uutta kappaletta, jotka Reed oli tehnyt Warholin The Philosophy of Andy Warhol (from A to B and Back Again) -kirjan pohjalta. Variety-lehti on myös julkaissut 30 sekunnin näytepätkän näistä kadonneiksi luulluista taltioinneista.

”Kuulostaa siltä, että ne on nauhoitettu [Reedin] asunnossa tilamikrofonilla. Niissä on vain laulua ja akustinen kitara”, Peraino sanoo ja toteaa, ettei aluksi ymmärtänyt, miten merkittävä hänen löytönsä oikein onkaan, ennen kuin joku museon henkilökunnasta totesi hänellä olevan periaatteessa käsissään Lou Reedin julkaisematon levy.

”Mikä tekee tästä kasetista harvinaisen on se, että se on lahja. Lou Reed teki sen varta vasten Warholille.”

Vielä ei ole kuitenkaan varmaa, tullaanko kappaleet mahdollisesti julkaisemaan jossain muodossa. Kuten Variety huomauttaa, suurin ongelma on kappaleiden oikeudet – kuuluvatko ne kappaleet tehneelle Reedille vai Warholille, jolle kasetti on annettu lahjaksi. Kasetti sisältöineen pysyy toistaiseksi ainoastaan museon hallussa ja sitä voivat kuunnella ainoastaan tutkijat.