Angus Young muistelee, kuinka päätyi lavalle The Rolling Stonesin keikalla – ”Keith ja Jagger ovat melkein kuin parodiahahmoja”

26.12.2020 19:53

AC/DC-kitaristi Angus Young muisteli Talk Is Jericho -podcastin haastattelussa kuinka päätyi veljensä kanssa lavalle The Rolling Stonesin keikalla.

Verkon syövereistä löytyy videopätkä, jolla Angus kohkaa yhdessä Malcolm Youngin kanssa Rock Me Baby -kappaleen kimpussa Rollareiden vieraana.

”Stones oli Australiassa päiväsaikaan ja minä ja Malcolm olimme tekemässä sitä mitä aina – istuimme hänen studiossaan paiskimassa hommia ja yrittämässä lyödä biisejä kasaan”, Angus kertoo. ”Heidän rundiaan hoitanut lavamanageri soitti meille ja sanoi, että ’Keith [Richards] haluaa teidän tulevan käymään’ – heillä oli silloin treenit.”

”Malcolm vastasi, että ’Joo, antaa heidän treenata. Mihin aikaan he soittavat?'”, Angus naureskelee. ”Joka tapauksessa hän sanoi, että ’Mennään paikalle.’ Niinpä menimme sinne illalla, meidät päästettiin sisään, enkä ollut koskaan aiemmin tavannut Keithiä – eikä ollut Malkaan.”

”Hän oli innoissaan meidän näkemisestämme, ja hän on Keith – todella hauska kaveri. Hän ja [Mick] Jagger ovat melkein kuin parodiahahmoja”, Angus jatkaa. ”He ovat sellaisia kuin kuvitteletkin, he ovat täysin luonnollisia. Minä ja Mal sitten sanoimme, että annamme heidän valmistautua rauhassa.”

”Istuskelimme kuljetuslaatikoide päällä kun Keith tuli paikalle ja sanoi, ’Otamme teidät mukaan. Hommaamme teille pari kitaraa. Ronnie, anna kavereille kitarat”, Angus muistaa. ”Sitten hän sanoi: ’Rock Me Baby, meidän tyyppimme tulee hakemaan teidät. Se on helppo biisi, pääsette siitä kyllä nopeasti jyvälle.’ Sillä tavoin päädyimme lavalle heidän kanssaan, ja he luullakseni kuvasivatkin sen.”

Niin totta vieköön tekivät. Voit katsoa tallenteen yhteisesityksestä alta.

Lisää luettavaa