”Asuin hotellissa, sillä en voinut olla lasteni lähellä” – Guns N’ Roses -kitaristi muistelee alkoholinhuuruisia vuosiaan

AOP

Vuosituhannen vaihde oli Guns N’ Rosesin silinteripäiselle kitarajumala Slashille rankkaa aikaa. Gunnarit taakseen jättänyt mies haahuili päämäärättömästi pahassa päihdekoukussa ja eli oppikirjamaisen itsetuhoista rock ’n’ roll -elämää.

Mies kertoo Belfast Livelle kärvistelleensä addiktion armoilla ”Vuosituhannen alusta aina vuoden 2005 paikkeille.”

”Velvet Revolver laitettiin pystyyn, ja ihan vain yhtyeen luonteen vuoksi – ja se on minun omaa syytäni – mutta siinä yhteydessä se [juominen] oli helppoa”, mies muistelee. ”Kärsin jälleen vieroitusoireista ja tajusin siinä vaiheessa, että refloissa ei ollut mikään mikä muistuttaisi siitä kun aloin alunperin käyttämään huumeita. Se oli melko surkeaa.”

”Mitä tulee alkoholiin, sen jälkeen mikään ei tuntunut enää miltään ja päätin, että minun on pakko lopettaa”, Slash jatkaa. ”Minulla oli kaksi lasta ja asuin hotellissa, sillä en voinut olla heidän lähellään.”

”Tulin siihen pisteeseen, että katsoin parhaaksi kirjautua johonkin laitokseen kuukaudeksi, kauas muista ihmisistä, ja saada vain itseni kuntoon. Otin sen tosissani, tulin ulos onnellisena ja kaikki se energia joka oli aiemmin mennyt itsetuhoisuuteen, kanavoitui nyt musiikkiin.”

Myles Kennedyn ja The Conspiratorsin kanssa parhaillaan Euroopassa reissaavan Slashin ympärillä tapahtuu muutoinkin, sillä miehen ex-vaimo Perla Hudson kauppaa mieheltä erossa saamaansa omaisuutta. Daily Mailin mukaan huutokaupattavana on muun muassa nahkatakkeja, hattuja, musiikkipalkintoja, nahkainen piiskapenkki sekä ruumisarkun muotoinen kitarakotelo. Oikeus määräsi viime vuonna Slashin luovuttamaan Perlalle avioerossa pariskunnan toisen asunnon Los Angelesista ja maksamaan tälle kertamaksuna 6,6 miljoonaa dollaria sekä yhteensä 139 000 dollaria kuussa tukena ja elatusmaksuina.