Black Sabbath -basistilla on pöytälaatikossaan jazzlevy, jota ei aio koskaan julkaista – ”Kuka sellaista haluaisi kuulla?”

All Over Press

Geezer Butler sanoo ettei osaa edes soittaa kaikkia omia jazzsävellyksiään.

Niihin aikoihin, kun Black Sabbath -basisti Geezer Butler julkaisi G/Z/R-sooloprojektinsa kanssa Ohmwork-pitkäsoiton vuonna 2005, huhuttiin basistilla olevan työn alla myös jazzlevy, mutta sellaista ei ainakaan tähän päivään mennessä ole vielä ilmestynyt. Kerrang!-lehden haastattelussa Butler toteaa, ettei sellaista tulla koskaan näkemäänkään, vaikka jazzbiisejä hänellä pöytälaatikossa runsain määrin onkin.

”Kuka sellaista haluaisi kuulla?” Butler nauraa ja toteaa joidenkin vanhojen sävellysten menevän yli hilseen jopa hänellä itselläänkin.

”Olen tehnyt jotain niin monimutkaisia jazzbassojuttuja, etten todellakaan muista, miten olen siihen pystynyt. En pysty toisintamaan sitä enää. Olin varmasti todella päissäni silloin!”

Jazzia ei siis tulla saamaan, mutta kenties jotain muuta sentään. Butler nimittäin kertoo alkaneensa koronapandemian myötä tekemään uutta musiikkia. Innoitusta on tuonut myös muusikon tuore soitinhankinta.

”Hommasin Ibanezin seitsemänkielisen basson, jonka kanssa pystyn periaatteessa soittamaan bassoa ja kitaraa yhtä aikaa. Olen sen kanssa alkanut taas säveltää”, Butler toteaa.

Butler kertoo ryhtyneensä pitkällisen pohdinnan jälkeen työstämään myös omaelämäkertaa.

”Olen todella yksityinen ihminen, joten se on ollut haastavaa. Mutta on ollut myös hauska muistella asioita ja katsella taaksepäin aina varhaisiin aikoihin saakka.”