Black Sabbath on kiertänyt kohta vuoden jäähyväiskiertueellaan – ja nyt kerrotaan, ettei yhtye ehkä jätäkään vielä jäähyväisiä

Black Sabbath.

Tony Iommissa taitaa olla pelimiehen vikaa. Black Sabbath on ollut viime tammikuusta asti tien päällä jäähyväiskiertueella – Suomessakin orkesteri hyvästeli yleisöä kesäkuussa Helsingin Kaisaniemessä – ja bändi ilmoitti soittavansa vihoviimeiset keikkansa ensi helmikuussa kotikaupungissaan Birminghamissa. Mutta kuinka ollakaan, tilanteet ja suunnitelmat muuttuvat.

Showpainija Chris Jerichon Talk Is Jericho -podcastissa vieraillut Iommi nimittäin väläytti, että Sabbath saattaa kuin saattaakin nousta jäähyväiskiertueensa jälkeenkin lavalle. Haastattelusta uutisoi Blabbermouth.

Haastattelussa Iommilta tivattiin, voisiko bändi tehdä rundin jälkeen vielä yksittäisiä keikkoja, jos esimerkiksi suuri Download-festivaali olisi pääesiintyjää vailla. Ehkä, Iommi vastasi.

”En sulje sitä pois, jos sellainen tilanne joskus tulisi. Se on mahdollista”, Iommi sanoo.

”Ehkä teemme jopa albumin, koska sellaisen voi tehdä joutumatta matkustelemaan. Mutta en tiedä, tapahtuuko niin koskaan.”

Sillä lailla! Maailma on menettänyt Iommissa lahjakkaan poliitikon. Onhan meneillään olevaa rundia markkinoitu varsin selvästi lopullisella ”The End” -teemalla.

No, uutta kiertuetta bändiltä tuskin voi odottaa. Siitä pitänee Iommin vanhemmiten heikentynyt terveydentila huolen. Mikä ei tietenkään ole mitenkään mukava asia.