Bodomin, Nightwishin ja Finntrollin muusikot samassa bändissä – Crownshift esittäytyy haastattelussa

Timo Isoaho jututti Crownshiftin Daniel Freybergiä Soundiin 1/24.
23.1.2024 07:00

Teksti: Timo Isoaho

Crownshift-nimi ei välttämättä soita kelloja vielä tässä vaiheessa, mutta kuluvan vuoden aikana tilanne tulee muuttumaan sataprosenttisella varmuudella.

Crownshift on uusi suomalainen metalliyhtye, mutta ryhmän kokoonpano on täynnä tekijämiehiä, sillä laulajana toimii Tommy Tuovinen (MyGrain), kitaraa soittaa Daniel Freyberg (ex-Children Of Bodom), basistina on Jukka Koskinen (Nightwish) ja rumpujen takaa taas löytyy Heikki Saari (Finntroll).

– Soitin aikoinaan Jukan ja Heikin kanssa muun muassa Norther-yhtyeessä. Sitten tiemme erosivat, mutta jo tuolloin puhuttiin, että me tehdään hommia yhdessä vielä jonakin päivänä. Ne päivät ovat nyt koittaneet, kertoo Freyberg.

– Myös Tommy on vanha tuttumme, ja hän oli hyvin luonnollinen valinta keulakuvaksi. Tommy pystyy tekemään mikrofonin ääressä melkein mitä vain!

Mistä tuli nimi Crownshift?

– Tässä on yhdellä jos toisellakin tullut ”tiettyjä aikakausia” päätökseen, ja bändin nimi viittaa vertauskuvauksellisesti uuteen aikaan sekä vallanvaihtoon.

Nuclear Blast Recordsin julkaisema ensimmäinen Crownshift-single If You Dare on nyt kuultavissa.

– Vaikka levyltä löytyy biisejä laajalla skaalalla, niin If You Dare on silti kohtuullisen osuva ensinäyte albumin materiaalista, sanoo kitaristi.

– Painotettakoon silti, että If You Dare edustaa kokonaisuuden ”helpommin pureskeltavaa” puolta, sillä albumilta löytyy myös pidempiä ja progressiivisimpia biisejä. Välillä kaahataan ihan kunnolla sivuluisussa ja seuraavaksi tuleekin jo hitaampaa tunnelmaosastoa. Olen varma, että levyssä riittää koukkuja ja pureskelemista pidemmäksikin aikaa.

Crownshiftin debyyttialbumi ilmestyy alkukesästä. Sitten luvassa on tietenkin esiintymisiä.

– Keikkoja buukataan koko ajan. Suomessa Crownshift tullaan näkemään lauteilla ensimmäisen kerran alkukesästä, lupaa Freyberg.

Lisää luettavaa