Brian May julkisuudesta tyystin kadonneesta John Deaconista: ”Hän on edelleen vahvasti osa Queeniä”

Basisti on yhä mukana bändiä koskevassa päätöksenteossa, sanoo kitaristi.
18.7.2023 08:57

Queen-keulahahmo Freddie Mercuryn kuoltua vuonna 1991 ovat kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor kantaneet yhtyeen lippua korkealla. Mercuryn lisäksi yksi toinenkin on kuitenkin ollut joukosta poissa, nimittäin basisti John Deacon, joka on noussut lavalle kolmesti Mercuryn kuoleman jälkeen: vuoden 1992 Freddie Mercury -tribuuttikonsertissa, hyväntekeväisyyskonsertissa Midhurstissa syksyllä 1993 yhdessä Taylorin kanssa sekä Pariisissa tammikuussa 1997 Bejart Balletin Ballet for Life -avausseremonioissa, jossa Deacon, May ja Taylor esittivät The Show Must Go On -kappaleen Elton Johnin laulamana.

Brian May vastaili hiljattain The Guardian -lehden lukijoiden lähettämiin kysymyksiin ja kitaristilta udeltiin muun muassa Deaconista. May sanoo basistin olevan yhä osa bändiä vaikkei tätä julkisuudessa enää näekään.

”John oli aina hyvin herkkä stressille. Freddien menettäminen oli meille kaikille rankkaa, mutta varsinkin John taisteli sen kanssa todella. Teimme muutamia juttuja yhdessä: äänitimme No One But You -kappaleen, jonka kirjoitin Freddiestä hänen Montreaux’ssa sijaitsevan patsaan paljastamisen yhteyteen ja soitimme yhden keikan Pariisissa balettikauden avajaisissa. Sen keikan jälkeen John katsoi meitä ja sanoi: ’En pysty tähän enää’. Tiesimme hänen tarvitsevan ainakin taukoa, mutta hän ei koskaan tullutkaan takaisin”, May toteaa.

”En voi mennä sen enempää yksityiskohtiin – meidän täytyy kunnioittaa Johnin yksityisyyttä – mutta hän on edelleen osa koneistoa. Aina kun teemme isoja päätöksiä bisnesmielessä, se kulkee myös hänen kauttaan. Hän ei välttämättä puhu meille suoraan – yleensä ei – mutta kommunikoimme jollain tapaa. Mutta hän on edelleen vahvasti osa Queeniä.”

Lisää luettavaa