Brian May löysi arkistoistaan jotain kiintoisaa – Queenin ystäville lienee tulossa huomionarvoista kuultavaa

Queen vuonna 1976.
Andre Csillag / Shutterstock / AOP

Queenista kasvoi 1970-luvulla yksi rockmaailman jättiläisistä, mutta millaisista lähtökohdista yhtye ponnisti liikkeelle? Nyt näyttää siltä, että itse kukin voi pian ottaa tästä omin korvin selvää. Brian May nimittäin löysi arkistoistaan huomionarvoisen tallenteen, joka saattaa hyvinkin päätyä vielä yleiseen jakeluun.

May kertoo Classic Rockin haastattelussa löytäneensä keikkatallenteen yhdestä ensimmäisistä konserteista, mitä Queen on koskaan soittanut. Keikka taltioitiin Lontoon Imperial Collegen luentosalissa ilmeisesti aivan 1970-luvun alussa.

”Emme olleet vielä löytäneet muotoamme. Oli mielenkiintoista kuulla Freddien ääntä tässä vaiheessa hänen kehittymistään. Hänellä oli jo kaikki tarvittava tahto, karisma ja intohimo, mutta hänen lauluäänensä ei ollut vielä ehtinyt kehittyä”, May kertoo.

”Se saa minut hieman epäröimään [äänitteen julkistamista], koska en ole varma, ilahtuisiko Freddie itsensä kuulemisesta tuossa vaiheessa. Mutta jos hän olisi elossa ja istuisi nyt tässä, hän varmaan ajattelisi kuten minäkin: ’voi sentään, mehän olimme vasta lapsia’.”

May kertoo hänen ja Roger Taylorin pohtivan paraikaa, mitä nauhalle pitäisi tehdä. Kitaristin mukaan he olisivat vielä muutama vuosi sitten ajatelleet, ettei kenenkään pitäisi kuulla sitä, mutta vanhemmalla iällä asenne on muuttunut.

”Nykyisessä asemassamme osaamme olla itsellemme armollisempia. Emme häpeä sitä, millaisia olimme tuohon aikaan”, May kertoo.

Jos tämän perusteella pitäisi tehdä johtopäätöksiä, voinee odottaa, että nauha tulee vielä julki esimerkiksi jonkun juhlajulkaisun bonuksena. Tokkopa äänitteestä olisi kerrottu yleisölle mitään, ellei sen varalle olisi tehty suunnitelmia. Odotellaan siis, mitä tapahtuu!