Brittiläinen Metal Hammer hehkuttaa Nightwishin taannoista Megadeth-coveria: ”Yhtye onnistuu kaikessa, mihin tarttuu”

31.3.2024 13:23

Brittiläinen Metal Hammer on nostanut jutussaan esiin Nightwishin 2000-luvulla keikoillaan soittaman coverin Megadethin klassisesta Symphony Of Destructionista.

Julkaisu kirjoittaa, kuinka Megadeth-mittakaavalla simppeli jyräys istuu hyvin Nightwishin repertuaariin, sillä vastaavaa kappaletta ei löydy yhtyeen ”ylenpalttisesta ja rehevästä” katalogista.

Nightwish lisää Metal Hammerin mukaan kappaleeseen tarpeeksi viilauksia tehdäkseen siitä omannäköisensä version. Jokainen instrumentti ja soittaja saa kehuja osakseen. Suurin hehkutus on vararttu kuitenkin laulaja-basisti Marko Hietalalle.

”Totuuden nimissä on todettava, että basisti Markon laulu nostattaa Nightwishin version uudelle tasolle”, Metal Hammer kirjoittaa. ”Hänen voimakas äänensä on toiminut loistavana tukena bändin eri laulajille, niin menneille kuin tulevillekin, ja toimii täydellisesti Symphonyllä… hän puskee kappaleen entistäkin pidemmälle.”

Metal Hammer pitää coveria todisteena siitä, että ”Nightwish voi pullistella musiikillisia muskeleitaan ja onnistuu kaikessa, mihin tarttuu.”

Nightwish esitti Symphony Of Destructionin toistaiseksi viimeisen kerran vuonna 2008. Alla taltiointi vuodelta 2004.

Lisää luettavaa