Chris Cornell mukana armenialaisten kansanmurhaa käsittelevän elokuvan soundtrackilla – kuuntele ajaton The Promise

14.3.2017 10:10

Soundgarden-nokkamies Chris Cornell on mukana Terry Georgen ohjaaman The Promise -elokuvan soundtrackilla. Ensimmäisen maailmansotaan, Osmanien valtakunnan viimeisiin hetkiin sijoittuva elokuva on kolmiodraama, jonka osapuolina ovat Christian Bale, Oscar Isaac sekä Charlotte Le Bon. Elokuva käsittelee myös armenialaisten kansanmurhaa, joka on edelleen merkittävä poliittinen kysymys ja jota muun muassa Turkki ei tunnusta.

Cornell on kirjoittanut elokuvan nimeä kantavan kappaleen, joka on tyylillisesti erilainen verrattuna miehen aiempaan tuotantoon niin soolona kuin varsinkin Soundgardenissa. Cornell kertoi Rolling Stone -lehdelle tavoitelleensa ajattomuutta ja siksi orkestraatiot sopivat laulun taustalle paremmin kuin perinteiset bändisoittimet.

– En varsinaisesti yrittänyt tehdä kappaletta, jollaista ei olisi tehty vuonna 1915, mutta halusin välttää selkeitä moderneja viittauksia. Eihän silloin ollut olemassa Beatlesia tai Metallicaa tai mitään, mitä käytän musiikillisina referensseinäni. Orkesteri toimii siinä ajassa ja on samalla monitulkintainen, Cornell kuvailee.

Elokuvaan musiikin tekeminen ei ole Cornellille uusi asia. The Promise -elokuvaa varten hän joutui kuitenkin todella pohtimaan omaa suhdettaan aihepiiriin.

– Vaimoni on kreikkalainen ja tämä samainen puhdistus kosketti hänen isovanhempiaan, koska he olivat olleet osa Osmanien valtakuntaa. Lisäksi yksi elokuvan tuottajista, joka on armenialainen, on hyvä ystäväni ja me keskustelimme aiheesta paljon. Se vaikutti suuresti hänen sukupolveensa ja kaikuu vielä myöhempienkin sukupolvien läpi. Mielestäni meillä on velvollisuus tunnistaa ne varoitusmerkit, jotka johtivat tähän.

The Promise tulee Yhdysvalloissa ensi-iltaan 21. huhtikuuta.

Lisää luettavaa