Corey Taylor sosiaalisesta mediasta ja tavaroiden lavalle heittelystä: ”Artisteja ei pidetä enää ihmisinä”

7.8.2023 10:01

Fanit, jotka heittelevät tavaroita lavalle artistin esiintymisen aikana, ovat puhuttaneet viime aikoina paljon ja nousseet kesän aikana monesti otsikoihin kansainvälisessä mediassa. Tavaroiden viskelystä on tullut muoti-ilmiö, joka on aiheuttanut jopa vammoja esiintyjille: esimerkiksi poptähti Bebe Rexha sai fanin heittämän puhelimen suoraan kasvoihinsa sillä seurauksella, että laulaja sai ison haavan silmäkulmaansa.

Aihetta ovat mediassa puineet muun muassa Foreignerin Kelly Hansen ja Megadethin Dave Mustaine. Nyt oman mielipiteensä asiasta on kertonut myös Slipknotista ja Stone Sourista tuttu Corey Taylor, joka Loudwiren pitkässä haastattelussa kertoo pitävänsä sosiaalista mediaa syypäänä tällaiseen toimintaan.

”Artisteja ei pidetä enää ihmisinä. Ennen artistit olivat asia, johon ehkä suhtauduttiin pakkomielteisesti, mutta jotka olivat kuitenkin silti lihaa ja luita, ihmisiä. Nykyään olet objekti ja sinua myös kohdellaan sellaisena”, Taylor pohtii.

”Ja se fakta, että ihmiset eivät käsitä, miten vaarallista ja töykeää tuollainen paska on ja miten itsekeskeisesti ajatellaan, että show’ssa on kyse vain sinusta eikä kenestäkään muusta ympärilläsi… Se käsitys etuoikeuksista ja sen määrästä, mitä [sosiaalinen media] syöttää ihmisille, on todella kuvottavaa.”

”Kaikki puhuvat siitä, miten väärin [tavaroiden heittely] on, mutta kukaan ei halua puhua, miksi niin tehdään. Se johtuu siitä, että sinua ei nähdä enää ihmisenä tai artistina. He eivät näe toisiaankaan ihmisinä. Mitään rajoja ei ole niin kauan kuin se inhimillinen tekijä puuttuu. Siitä tässä on kyse, rajojen tuhoutumisesta. Sosiaalinen media opettaa hakemaan reaktioita, jotta olisi jotain, mistä voi twiittailla. Se on yksi valtava musta aukko, joka imee koko universumin sisäänsä.”

Taylor laajentaa keskustelua sosiaalisesta mediasta ja sen vaikutuksesta tavaroiden viskelystä laajemmin koko yhteiskuntaan ja kulttuuriin, joka laulajan mielestä on tällä hetkellä todella kammottavassa jamassa.

”Kaipaan eniten faktoja. Nykyään kaikki on pelkkää mielipidettä ja vaihtoehtoista totuutta. On ihan perseestä, että meillä ei ole enää mitään perustasoa sille, mikä on oikein ja mikä väärin, vaan kaikesta voi olla eri mielipiteitä. Ja sitten jotkut elitistipaskiaiset ottavat jonkun mielipiteen, sementoivat sen faktaksi ja syöttävät ne sellaisena ihmisille, jotka ajattelevat samoin. On todella pelottavaa, ettei meillä ole mitään todellisuuteen perustuvaa lähtöpistettä. On pelottavaa, ettei ole mitään paikkaa, mistä voi hakea luotettavaa faktaa asioista”, Taylor toteaa.

”Mutta ihmiset ovat niin kiinnostuneita vain omasta draamastaan ja hevonpaskastaan, omista salaliitoistaan ja naurettavasta propagandasta, että he eivät suostu näkemään sitä, että he syövät näin itseään ja omaa kulttuuriaan. Oli kyse sitten oikealla olevista ja heidän puhuvien päiden pakkomielteestään tai vasemmalla olevista, jotka kontrolloivat kieltä ja sitä, mitä ajattelemme toisistamme ja puhumme toisillemme, kaikki on aivan yhtä hullua.”

Lisää luettavaa