Courtney Love nimeää artistin, jota pitää Kurt Cobainin tasoisena musiikillisena nerona – ”He ovat ainoat ihmiset, joista voin sanoa niin”

"Michael Stipe? Bono? Kyllä, tunnen heidät ja ihailen heitä. Billie Joe Armstrong, mikä ettei. Mutta Lana? Hänen otteessaan on taikaa", Love ylistää.
28.12.2022 14:46

Hole-yhtyeen keulahahmo Courtney Love oli hiljattain Marc Maronin WTF-podcastin vieraana keskustelemassa muun muassa tulevasta sooloalbumistaan. Puhe kääntyi jossain vaiheessa myös Loven edesmenneeseen mieheen Nirvanan Kurt Cobainiin sekä Lana Del Reyhin, jota Love ylistää ainoaksi artistiksi, joka on musiikillisesti samalla tasolla Cobainin kanssa.

”Lana ja Kurt ovat ainoat musiikilliset nerot, jotka olen koskaan tuntenut. Tarkoitan sillä sitä, että he pystyvät spielbergöimään mitä tahansa”, Love toteaa ja mainitsee Del Reyn Allen Ginsberg’s Howlin ja Nirvanan Meat Puppets -coverit MTV Unpluggedilta esimerkkeinä ”spielbergöimisestä”.

”Del Reyllä on samaa tinkimättömyyttä kuin Kurtilla oli. He ovat ainoat, joista voin sanoa niin. Michael Stipe? Bono? Kyllä, tunnen heidät ja ihailen heitä. Billie Joe Armstrong, mikä ettei. Mutta Lana? Hänen otteessaan on taikaa. Eikä hän ole edes sekaisin!”

Ja kun kerran Cobain tulee puheeksi, Love kertoo olevansa tätä nykyä hyvissä väleissä muiden Nirvana-jäsenten kanssa ja suhtautuvansa avoimin mielin ajatukseen, että Cobainista vielä joku päivä tehtäisiin elämäkertaelokuva. Love on kuitenkin toistaiseksi torpannut kaikki yritykset, jopa sellaiset, joiden taustalla olisi ollut nimekkäitä tekijöitä – kuten esimerkiksi Brad Pitt, joka on Loven mukaan haaveillut Cobain-leffan tekemisestä jo pitkään. Love muun muassa sanoo saaneensa potkut Pittin tähdittämästä Fight Club -elokuvasta (Loven oli tarkoitus näytellä Marla Singeriä, mutta rooli meni lopulta Helena Bonham Carterille), koska ei antanut Pittin tehdä Cobain-elokuvaa ohjaaja Gus Van Santin kanssa. Loven mukaan Pitt yritti saada häneltä suostumusta Cobain-elokuvaan viimeksi vuonna 2020, mutta lupaa ei herunut tuolloinkaan.

”Sanoin hänelle: Jos et ymmärrä minua, et tavallaan ymmärrä Kurtiakaan. Ja minusta tuntuu, että et ymmärrä, Brad”, Love kertoo.

Lisää luettavaa