Dave Grohl suunnittelee massiivista ja kunnianhimoista projektia, jota ei välttämättä edes julkaista – ”Teen sen, koska voin”

Jana Blomqvist

Kameraryhmä sentään seuraa, miten Grohl tekee 25-minuuttisen instrumentaalin yksinään alusta loppuun.

Foo Fighters -kippari Dave Grohl kertoi Madison-sivuston haastattelussa aikovansa seuraavaksi haastaa itsensä säveltämällä ja äänittämällä 25-minuuttisen instrumentaalipläjäyksen – yksinään.

”Minulla on studio Los Angelesissa, mihin aion kasata läjän instrumentteja – useita rumpusettejä, kitaroita, bassoja. Painan nappia ja kello alkaa tikittää. Äänitän ensimmäisen rumpuosan, juoksen seuraavalle setillä ja teen sillä päällekkäisäänityksiä. Toistan saman kaikilla kitaroilla, joille jokaiselle on oma määrätty paikkansa instrumentaalissa”, Grohl kuvailee projektiaan.

”Parasta tässä on, että aiomme kuvata koko homman useilla kameroilla. Lopuksi pääsette näkemään ja kuulemaan yhden 25-minuuttisen biisin, jossa kuusi Dave Grohlia soittaa jokaisen nuotin jokaisella soittimella yhdellä otolla.”

Vaikka Grohl sanookin viettäneensä projektia säveltäessään ja kaikkia osasia muistiin painaessaan useita unettomia öitä, mutta ei ole silti huolissaan sen mahdollisesta vastaanotosta. Tärkeintä on projektin tarjoama haaste ja siihen tarttuminen.

”Jos haluan kirjoittaa 25-minuuttisen instrumentalin, äänittää kaikki soittimet itse, kuvata koko homman enkä kuitenkaan kenties koskaan edes julkaise biisiä, niin tiedätkö mitä? Teen sen, koska voin.”