David Lee Roth Van Halenin klassisesta kokoonpanosta: ”Emme koskaan tulleet toimeen keskenämme”

David Lee Roth Billboards Music Awardseissa vuonna 2015.

Laulaja vertaa kokoonpanoa cowboy-joukoksi, joka nahistelee keskenään, mutta toimii silti yhteisen päämäärän vuoksi.

Laulaja David Lee Rothin mukaan klassisen Van Halen -yhtyeen kokoonpanon musiikilliset erimielisyydet repivät ryhmää eri suuntiin alusta alkaen eivätkä aika, comeback-kiertueet ja levyt ole auttaneet asiaa yhtään. Roth keskusteli aiheesta WTF With Marc Maron -podcastin tuoreessa jaksossa.

”Erimielisyyksiä on ollut aina. Emme koskaan tulleet toimeen keskenämme. Olet varmaan nähnyt länkkäreitä, joissa kaverit sabotoivat toisiaan jatkuvasti, mutta työskentelevät kuitenkin yhdessä saavuttaakseen jotain. Moni suosittu bändi toimii samalla tavalla. Saatoimme selvitä kaikkien näiden vuosien läpi, mutta en usko, että oikeasti kasvoimme ja keskiluokkaistuimme. Se voi olla hyväkin asia; osa minusta pysyi ikuisesti 23-vuotiaana”, Roth toteaa.

Van Halen päätti viimeisimmän Amerikan-kiertueensa lokakuussa 2015 Los Angelesiin. Vaikka Rothille jäikin keikoista hyvä maku suuhun, bändin välit olivat silloinkin hyvin tulehtuneet.

”Olimme toistemme kurkussa jatkuvasti. Ja tuottajat olivat joko Eddien (Van Halen, kitaristi) tai minun puolellani. Olemme jo aikuisia ja tiedämme, että olemme kuin merirosvoja – totta kai sinä tulet pettämään minut.”

Rothin mukaan hän ei ikimaailmassa esimerkiksi istuisi Van Halenin veljesten kanssa alas syömään lounasta, mutta erimielisyydet eivät ole este bändin toiminnan jatkumiselle. Viime aikoina onkin huhuttu paljon bändin seuraavasta tulemisesta ja mahdollisesta kiertueesta, mutta laulaja ei antanut haastattelussa aiheesta mitään lisätietoja.

”Ei tämä ole mikään golfklubi. Me olemme enemmänkin Hurja joukko -elokuvan jengi. Meissä on vimmaa ja antagonismia, mutta se, mitä siitä parhaimmillaan syntyy… voi veljet!”

David Lee Rothin koko 90-minuuttinen haastattelu on kuunneltavissa täällä tai tuossa alla: