Dee Sniderin mukaan Robert Plant ja Dio eivät olleet hyviä nokkamiehiä, ajattelee samoin myös Alice Cooperista ja Michael Jacksonista

Twisted Sister -keulahahmo sanoo ajatelleensa ja pohtineensa asiaa todella paljon.
17.2.2023 13:36

Twisted Sister -laulaja Dee Snider hämmensi alkuvuodesta kommentoidessaan Twitterissä, että hänestä Led Zeppelinin Robert Plant ja Ronnie James Dio, joita yleisesti pidetään kaikkien aikojen parhaimpina laulajina ja esiintyjinä, eivät itse asiassa ole hyviä keulahahmoja, vaikka upeita laulajia ovatkin. Sniderilta kysyttiin asiasta tarkemmin tuoreessa Ultimate Guitarin haastattelussa ja laulaja sanoi ihmisten tulkinneen sanomisensa hieman väärin.

”En sano olevani Robert Plant enkä sano painivani samassa liigassa hänen kanssaan. Mutta tietyssä asiassa olen eri tasolla kuin hän ja se on vuorovaikutus yleisön kanssa. Pystyn viemään kontaktin yleisön kanssa siihen pisteeseen, että koko areena tuntee olevansa eturivissä. Robert Plant ei tee niin, mutta minä teen. Hän on uskomaton laulaja, mutta esiintymisen minä hallitsen hyvin”, Snider täsmensi.

”Tunsin Ronnie James Dion hyvin ja kiersimme paljon yhdessä. Hän saattoi katsella minua lavan sivusta ja keikan jälkeen todeta minulle, että ’Sinä olet aivan hullu. Olet joka puolella lavaa’. Vastasin hänelle takaisin, että ’No, sinä taas olet kaikkien aikojen mahtavin metallilaulaja. En pysty siihen mitä sinä teet, mutta pystyn pitämään koko yleisöä kämmenelläni’.”

”Keikoille tulevat ihmiset ovat kiinnostuneempia kokonaisvaltaisesta viihdyttämisestä enemmän kuin täydellisestä laulusta. En koskaan pysty laulamaan kuin Robert Plant tai Ronnie James Dio – harva pystyy – mutta minä pystyn heittäytymään lavalla todella villiksi ja vangitsemaan yleisön siten.”

Snider, joka sanoo pohtineensa ja ajatelleensa tätä nokkamies-asiaa hyvinkin paljon, ei esimerkiksi pidä Alice Cooperia tai Michael Jacksoniakaan varsinaisesti nokkamiehinä, vaikka ovatkin/olivatkin erittäin loistavia esiintyjiä ja viihdyttäjiä.

”Jos oikein tarkkaan ajattelee, he kirjaimellisesti seurasivat vain koreografiaa. Luoja heitä siunatkoon, sillä minä en pysty siihen hulluun Broadway-meininkiin. Mutta Alice Cooperin ja minun ero on siinä, että hän puhuu yleisölle vasta viimeisen biisin aikana esitellessään bändin. Muuten hän ei sano sanaakaan. Mutta Twisted Sisterin keikoilla on paljon hetkiä, jotka on suunniteltu vain siten, että ’Dee höpöttää yleisölle’. Siten se oli merkitty settilistaankin. Mutta se oli meidän juttumme. Vie aikaa opetella tekemään niin, mutta minä olin hyvä siinä.”

Lisää luettavaa