Devin Townsend toteuttaa ”vallankumouksellisen” ja erityislaatuisen striimikeikan – ”Tämä ei ole vain yksi karanteenikonsertti muiden joukossa”

Devin Townsend.
Saara Planting

Townsendin kekseliäisyys ja kunnianhimoisuus eivät rajoitu pelkästään miehen musiikkiin.

Progressiivisen rockin ja metallin suurvisiiri Devin Townsend on ollut yksi korona-ajan ahkerimmista sisällöntuottajista, joka on julkaissut netissä jos jonkinlaista materiaalia improvisaatiojamitteluista livestriimikeikkojen kautta podcasteihin. Townsend aikoo soittaa lauantaina 5. syyskuuta taas yhden striimikeikan, mutta tällä kertaa konsertti toteutetaan varsin erityisellä tavalla.

Ensinnäkin konsertin settilista on koottu fanien toivomusten mukaan eli setissä tullee olemaan paljon harvinaista materiaalia, joka kattaa tuotteliaan miekkosen koko uran. Toiseksi konsertti toteutetaan bändin voimin, mutta siten, että eri puolilla maailmaa majailevat soittajat soittavat yhdessä livenä kukin omilta sijoiltaan.

”Halusin tehdä jotain muuta kuin älypuhelimilla kuvattuja, bradybunch-tyyppisiä jaetun ruudun visuaaleja (jotka ovat nekin hienoja, mutta eivät omasta mielestäni kovin jännittäviä). Sen sijaan teemme täyden tuotannon ja kuvaamme jokaisen soittajan erikseen soittamassa soitintaan livenä greenscreenin edessä. Meillä on kahdeksan kameraa per soittaja ja sitten nämä elementit yhdistyvät virtuaalilavalla. Tämä on hyvin kunnianhimoista, mutta sen lähemmäs kunnon keikkaa emme taida tänä kesänä päästä”, Townsend hehkuttaa innoissaan.

Keikka tulee Townsendin mukaan kestämään kokonaiset 85 minuuttia. Townsendin lisäksi soittamassa ovat rumpali Samus Paulicelli, kitaristi Wes Hauch sekä basisti Liam Wilson. Soittelun lisäksi Townsend vastailee katsojien kysymyksiin eli luvassa on myös interaktiivisuutta.

”En tahdo uskoa itsekään, että olemme oikeasti tekemässä jotain tällaista ja siihen liittyy todella paljon asioita, mutta minusta se tulee olemaan vaivan arvoista. Tämä ei ole vain yksi karanteenikonsertti muiden joukossa vaan jättiharppaus eteenpäin soundien ja visuaalien puolesta. En malta odottaa, että pääsette näkemään sen!”

Keikkaa pääsee seuraamaan StageItin kautta, jossa liput ovat nyt myynnissä. Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä (tätä kirjoittaessa jäljellä on 4711 lippua) ja yhdellä lipulla on hintaa 25 dollaria eli noin 21,50 euroa.

EMPATH LIVE VOLUME 2 – BY REQUEST SETSaturday 5th September1pm PDT / 4pm EDT / 21:00 BST / 22:00 CEST / 06:00…

Julkaissut Devin Townsend Torstaina 23. heinäkuuta 2020