Don Huonot täyttää pyöreitä – Juhlii ep-levyn ja Tavastian-keikan merkeissä

Don Huonot. Kuva: Ville Juurikkala

Yhtye täyttää 30 vuotta.

Don Huonot soitti ensimmäisen keikkansa Helsingin Lepakossa 13. lokakuuta vuonna 1989 ja pari kuukautta myöhemmin yhtye nousi ensimmäistä kertaa Tavastia-klubin lavalle. Nyt ”donkkarit” palaavat rikospaikalle lähes tarkalleen 30 vuotta myöhemmin ja heittää juhlakeikan Tavastialla lauantaina 12. lokakuuta. Liput keikalle tulevat Tiketissä myyntiin perjantaina 31. toukokuuta kello 9.

”Olimme vielä alaikäisiä ja tärisimme jännityksestä ennen keikkaa, sen aikana ja vielä sen jälkeenkin. Tavastia on ollut siitä asti meille Suomen rakkain keikkapaikka ja on upeaa päästä juhlimaan Don Huonojen pyöreitä synttäreitä siellä. Jännitystä on varmasti ilmassa nytkin, vaikka olemmekin jo hieman kokeneempi bändi”, nokkamies Kalle Ahola kertoo.

Yhtye hakee juhlakeikalle vauhtia festarivetojen merkeissä, joita on kesän aikana tiedossa kuusi kappaletta. Aholan mukaan näillä keikoilla on pitkät soittoajat ja jokaisesta keikasta tehdään ainutlaatuinen biisilistaa vaihtamalla.

”Tavastialla meillä on kuitenkin mahdollisuus fiilistellä juuri niin pitkään kuin haluamme ja ottaa settiin hittien sekaan myös paljon lauluja joita on kuultu livenä harvemmin.”

Setistä löytynee myös uusia kappaleita, sillä Don Huonot julkaisee perjantaina 31. toukokuuta juhlavuoden kunniaksi myös uuden Sopeutumattomat -ep:n, joka sisältää uutta materiaalia neljän biisin verran. Yksi kappaleista, Tokyoman, ilmestyy jo huomenna eli 24. toukokuuta.

Uusi Tokyoman -singlemme julkaistaan perjantaina! 🔥⚡🔥⚡私たちの新しい東京の天使は金曜日にリリースされます!🔥⚡🔥⚡

Posted by Don Huonot on Tuesday, May 21, 2019