Donald Trumpin virkaanastujaisiin onnistuttiin kiinnittämään kuuluisa tanssiryhmä – tosin vastoin kaikkien jäsentensä tahtoa

23.12.2016 22:27

Olemme tässä männä viikkojen aikana raportoineet Donald Trumpin virkaanastujaisorganisaation vaikeuksista löytää halukkaita esiintyjiä tulevan presidentin tammikuisiin virkaanastujaisiin. Eilen asian suhteen tapahtui nytkähdyksiä eteneepäin, sillä tieto tanssiryhmä Radio City Rockettesin esiintymisestä pippaloissa sai varmistuksensa. Trump-organisaation kannalta kiusallisesti Rolling Stone tietää kuitenkin kertoa, että aivan kaikille poppoon tanssijattarille kyseessä ei ole mikään erityisen mieluisa keikka. Yksi tanssijoista vuodatti nimittäin pettymystään heti tiedon saatuaan nyttemmin poistetussa Instagram-päivityksessään seuraavasti:

”En yleensä käytä sosiaalista mediaa poliittisiin kannanottoihin, mutta olen täysin tunteiden musertama. Siitä saakka, kun sain tietää, että Rockettes on määrätty esiintymään virkaanastujaisissa, olen tuntenut itseni nolatuksi ja petetyksi. Naiset joiden kanssa työskentelen ovat älykkäitä ja täynnä rakkautta, joten päätös esiintyä miehelle, joka sotii kaikkia arvojamme vastaan, on yksinkertaisesti kuvottava. Puhun vain omasta puolestani, mutta uskokaa pois, että kun kuulimme tästä, olemme esiintyneet siitä saakka raskain sydämin ja kyyneleet silmissämme.”

Loppuun tanssijatar oli lisännyt vielä paljon puhuvan #notmypresident -hashtagin. American Guild of Variety Artists -liitto kiirehtikin tämän seurauksena lähettämään ryhmälle kirjeen, jossa se muistuttaa täysipäiväisten tanssijoiden olevan velvoitettuja esiintymään virkaanastujaisissa poliittisista näkemyksistään huolimatta. Liitto myös varoittaa, että boikotti ei ole vaihtoehto, todeten vielä päätteeksi: ”Julkiset vuodatukset ovat vain vuodatuksia. Kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä, mutta tämä ei muuta täysipäiväisten tanssijoiden työsuhteen tilaa millään tavoin.”

Toistaiseksi Rockettesin lisäksi Trumpin virkaanastujaisten varmistetun esiintyjälistan muodostavat Mormon Tabernacle Choir ja America’s Got Talent -laulaja Jackie Evancho.

Lisää luettavaa