AC/DC:n Bon Scottista tehdään elokuva – teoksesta tulee hieman erilainen kuin luulisi

Elokuva on tuottajien mukaan "kuvitteellinen tutkielma Bon Scottin persoonasta ja kokemuksista."
11.3.2024 08:26

Uutisoimme viime viikolla, että vuonna 1980 menehtyneestä AC/DC-keulahahmo Bon Scottista ollaan työstämässä elokuvaa. Useammat mediat uutisoivat aiheesta niin, että kyseessä olisi elämäkertaelokuva, mutta nyt The Kid From Harvest Road -leffaprojektin tuottajat ovat julkaisseet tiedotteen, jossa täsmennetään, millaisesta produktiosta on oikein kyse.

”Olemme kiitollisia siitä runsaasta huomiosta, mitä elokuvamme on jo nyt saanut aikaan. Yleisön ja median tuki vahvistavat uskoamme tarinankerronnan voimaan. Mutta toisin kuin on uutisoitu, The Kid From Harvest Roadin tarkoitus on kuvailla Bon Scottin varhaiselämää Fremantlessa fiktiivisen kerronnan kautta. Tarinoista ja sen aikakauden tunnelmasta inspiraatiota ammentava elokuva ei yritä olla elämäkerta, vaan se on kuvitteellinen tutkielma Scottin persoonasta ja kokemuksista”, tuottajat tarkentavat.

”Keskittymällä hänen varhaisvuosiin Fremantlessa, pystymme sukeltamaan syvemmälle niihin vaikutteisiin ja tapahtumiin, jotka muovasivat häntä persoonana ja lopulta AC/DC:n ikonisena nokkamiehenä. Se tarjoaa samalla mahdollisuuden tutkia sen ajan kulttuurimaisemaa, nousevaa musiikkiskeneä ja sosiaalista dynamiikkaa. Tarinankerronnan ja yksityiskohtien kautta The Kid From Harvest Road tarjoaa katsojalle kuvitellun vilkaisun nuoren Bon Scottin elämään vangitsemalla samalla sen ajan hengen, jossa hän eli. Tämä lähestymistapa antaa vapauden taiteelliselle tulkinnalla ja samalla tekee kunniaa Scottin matkan ytimelle.”

Bon Scottin roolissa nähdään Netflixin Boy Swallows World -sarjasta Lee Tiger Halley. Elokuvan käsikirjoittaa Stephen Belowsky yhdessä ohjaaja David Vincent Smithin kanssa.

Lisää luettavaa