Edesmenneet musiikki-ikonit inspiroivat Ghostin uutta levyä, sanoo nokkamies – ”Mielestäni pidimme Lemmyn kaltaisia ihmisiä itsestäänselvyytenä”

Tobias Forge sanoo ottaneensa Lemmyn ja kumppanien kuoleman raskaammin kuin odotti.

Ghost-nokkamies Tobias Forge kertoi tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa viime vuosina menehtyneiden musiikin suurmiesten inspiroineen vahvasti uutta Prequelle-albumia työstettäessä. Varsinkin Motörhead-legenda Lemmy Kilmisterin kuolema iski nykyään Cardinal Copia -hahmona esiintyvään Forgeen erityisen lujaa.

”Kun Lemmy kuoli ja Bowie ja Prince sitten niin pian sen jälkeen, se vaikutti minuun paljon. Tuntui aivan kuin vanhempani olisivat kuolleet. Mielestäni pidimme Lemmyn kaltaisia ihmisiä itsestäänselvyytenä – että he istuvat pöydässämme ikuisesti, mutta nyt tuoli huutaa tyhjyyttään. Se kolahti minuun paljon enemmän kuin aavistinkaan”, Forge kuvailee.

Uudella levyllä ei kuitenkaan kuulla suoria viittauksia edellä mainittuihin ikoneihin, vaan inspiraatio on ollut enemmän henkilökohtaista ja temaattista. Tämän vuoksi Prequelle on Forgen mukaan aiempia levyjä rehellisempi ja avoimempi.

”Haluan olla enemmän läsnä ja käyttää jäljellä olevan yhteisen ajan vanhempien kanssa parhaalla mahdollisella tavalla. Se kuuluu myös tällä levyllä.”

Prequelle julkaistaan 1. kesäkuuta.