Elton John, Jack White ja kaksi sormen mittaa viskiä – kuuntele 1920-luvun teknologialla äänitetty duetto

2.6.2017 11:02

The American Epic Sessions on PBS-kanavan 6. kesäkuuta alkava dokumenttisarja, jossa uppoudutaan syvälle äänitysteknologian historiaan. Dokumentissa sekä sarjassa esitetyistä kappaleista koostuvalla soundtrack-levyllä iso joukko nimekkäitä artisteja tulkitsevat uusia sekä ikivihreitä sävelmiä, jotka äänitetään 1920-luvun teknologiaa käyttäen.

”Muusikoilla on noin kolme minuuttia aikaa nauhoittaa esityksensä suoraan levylle, ennen kuin paino osuu lattiaan. 1920-luvulla tätä kutsuttiin ’salaman pullon kaappaamiseksi’. Soundtrackin ääniraidat on napattu suoraan levyiltä, joille ne on tallennettu, ilman editointia tai korjailua”, soundtrackin julkaiseva, Jack Whiten hallinnoima Third Man -levy-yhtiö tiedottaa.

Dokumenttisarjasta on julkaistu maistiaisena Jack Whiten ja Elton Johnin juomalauluduetto Two Fingers of Whiskey. Elton John laulaa ja soittaa luonnollisesti pianoa Whiten kompatessa kevyesti särötetyllä kitarallaan hiljaa taustalla.

Muita sarjassa ja sen soundtrackilla esiintyviä artisteja ovat muun muassa Beck, Alabama Shakes, Los Lobos, Nas, Willie Nelson ja Merle Haggard.

Lisää luettavaa