”No niin, yksi kilpailija poissa pelistä” – Elton John kertoo huvittavan tarinan, johon liittyvät Stevie Wonder ja moottorikelkka

https://youtu.be/jCOYgRQb_4U

Jimmy Kimmelin vieraana ollut Elton John muisteli myös kerran heitelleensä Bob Dylania appelsiineilla seuraleikin takia.

Sir Elton John on juuri julkaissut Me-elämäkertateoksensa ja promotoi sitä ahkerasti erinäisissä medioissa. Laulaja-lauluntekijä vieraili kirjansa tiimoilta muun muassa Jimmy Kimmelin suositussa talk show’ssa, jossa nostettiin esiin hauskoja anekdootteja ja sattumuksia, joista Elton kertoo myös kirjassaan. Erääseenkin tapaukseen liittyivät moottorikelkka sekä tunnetusti sokea muusikkolegenda Stevie Wonder.

”Olin tekemässä levyä Caribou Ranchissa [Koloradon Kalliovuorilla] Nederlandissa ja Stevie halusi ajaa moottorikelkalla. Hän meni ratin taakse yksinään ja ajattelimme, että: ’No niin, yksi kilpailija poissa pelistä. Nyt pitää enää saada Phil Collins ja Rod Stewart tänne'”, Elton John veistelee.

Kimmel kysyy jatkona, pitikö hän myös Bob Dylania kilpailijanaan, johon John vastaa, ettei missään nimessä, sillä Dylan on paljon häntä ylempänä. John kuitenkin kertoi tarinan muusikkojen ensitapaamisesta, joka ei päättynyt ihan toivotulla tavalla. Neil Diamond oli kutsunut Johnin kotiinsa ja Dylan oli myös siellä. Illan päätteeksi alettiin pelaamaan sana-arvausleikkiä ja Dylan ja John olivat samassa joukkueessa. Äärimmäisen kilpailuhenkiseksi itseään sanova John tulistui Dylanille, joka osoittautui todella huonoksi kyseisessä seuraleikissä.

”Heittelin häntä appelsiineilla. Seuraavana päivänä ystäväni Tony, joka oli paikalla, sanoi minulle: ’Kai muistat, että heittelit Bob Dylania appelsiineilla’ ja minä olin ihan hämmentynyt.”

72-vuotias John keskusteli myös parhaillaan käynnissä olevasta jäähyväiskiertueestaan, jonka jälkeen muusikkoa ei enää nähdä pitkillä keikkareissuilla vaan tämä keskittyy levyjen tekemiseen. Suomeen Farewell Yellow Brick Road -kiertue saapuu syyskuussa 2020.

”En halua enää matkustella, olen tehnyt sitä 17-vuotiaasta saakka. Minulla on kaksi lasta ja haluan viettää aikaa perheeni kanssa. He tarvitsevat minua ja minä tarvitsen heitä. Tulen edelleen tekemään levyjä ja ehkä heittämään yksittäisiä keikkoja silloin tällöin, en osaa vielä sanoa. En lakkaa olemasta luova, mutta lopetan kiertueet perhesyistä. Rakastan lapsiani ja miestäni ja haluan viettää aikaa heidän kanssaan”, John kertoo.