Elton John: Maine diivana johtui huumeista – Sanoo ensimmäistä kokaiinikokeilua elämänsä huonoimmaksi päätökseksi

Musiikki kuitenkin pelasti muusikon varmalta tuholta.

Elton John sanoo tuoreessa The Hollywood Reporterin podcastissa hänen huumeidenkäyttönsä olleen syypäänä siihen, että hän sai huippuvuosinaan kiukuttelevan diivan maineen. Erityisesti 70-luvulla alkanut kokaiininkäyttö muutti normaalisti rauhallisen ja mukavan miehen käytöstä radikaalisti.

”Näin kerran jonkun vetävän kokaiinia, enkä tiennyt, mitä se oli. Minulle sanottiin, että siitä tulee hyvä olo, joten kokeilin sitä. Se oli elämäni huonoin päätös. Huusin ja raivosin muille… Enkä ole ollenkaan ylpeä sellaisesta käytöksestä, koska en oikeasti ole sellainen. Sen vuoksi monet alkoivat pitää minua diivana, mitä en ole”, John toteaa.

Elton John pääsi eroon huumeista vuonna 1990 eli on viettänyt pian 30 vuotta raitista elämää. Hän kiittää musiikkia, jonka turvin selvisi villeistä vuosistaan.

”Kun olin kolme tai neljä vuotta vanha, musiikki oli minulle kuin turvariepu. Se oli sitä myös 70- ja 80-luvulla, jolloin tein itselleni kamalia asioita. Se piti minut hengissä ja on ollut minulle kaikki kaikessa. Jos en olisi rakastanut musiikkia, olisin ilman muuta kuollut, ei kahta kysymystäkään. Sillä vaikka olisinkin ollut syvimmissä syövereissä, soitin kuitenkin koko ajan.”

Elton John konsertoi Helsingin Hartwall-areenalla 22. ja 23. syyskuuta The Farewell Yellow Brick Road -kiertueensa tiimoilta.