Elton John kritisoi tekopyhää katolista kirkkoa ja Vatikaania – ”Miten on mahdollista…”

AOP

Muusikko hämmästelee, miten kirkko ei voi siunata homoavioliittoja, mutta voi kyllä sijoittaa rahaa hänen elämäkertaelokuvaansa.

Sir Elton John on kritisoinut Vatikaania ja katolista kirkkoa sen jälkeen, kun kirkon opin puhtaudesta vastaava uskonopin kongregaatio julkaisi päätöksen, jonka mukaan papit eivät voi siunata homoavioliittoja, koska Jumala ”ei voi siunata syntiä”. Päätöksen on allekirjoittanut paavi Franciscus, joka viime vuonna antamassaan haastattelussa sanoi tukevansa samansukupuolisten avioliittoja.

Seksuaalivähemmistöjen merkittävänä tukijana tunnettu, vuonna 2005 elokuvantekijä David Furnishin kanssa avioitunut Elton John ei tästä päätöksestä pitänyt ja sanoo sosiaalisen median päivityksessään kirkkoa tekopyhäksi, koska kirkko kuitenkin sijoitti noin miljoona euroa hänen elämäkertaelokuvaansa.

”Miten on mahdollista, että Vatikaani kieltäytyy siunaamasta homoliittoja, koska ne ovat ’syntiä’, mutta voivat ilomielin hyötyä sijoittamalla miljoonia Rocketmaniin – elokuvaan, joka juhlistaa sitä, miten löydän onnen avioliitosta Davidin kanssa?”, John hämmästelee.

Rocketman tahkoi lippuluukuilla yli 160 miljoonan euron tuotot. Elokuvan budjetti oli reilut 30 miljoonaa euroa.

How can the Vatican refuse to bless gay marriages because they “are sin”, yet happily make a profit from investing…

Julkaissut Elton John Maanantaina 15. maaliskuuta 2021