”En halua vaikuttaa siltä, että rahastaisimme asialla” – Roger Taylor pitää Bohemian Rhapsody -elokuvan jatko-osaa hyvin epätodennäköisenä

Bhemian Rhapsody -elokuvassa Queen-yhtyeen jäseniä esittivät Ben Hardy (Roger Taylor), Gwilym Lee (Brian May), Joe Mazzello (John Deacon) ja Oscarilla palkittu Rami Malek (Freddie Mercury).
20thCentFox/Courtesy Everett Collection/All Over Press

Queen-yhtyeestä ja laulaja Freddie Mercurysta kertova elämäkertaelokuva Bohemian Rhapsody kulki pitkän ja kivisen taipaleen esituotannosta valkokankaille, mutta vaivannäkö kannatti. Elokuvasta tuli suuri hitti, joka pokkasi monia palkintoja aina Oscareita myöten. Luonnollisesti tämä synnytti myös spekulaatiot mahdollisesta jatko-osasta, sillä elokuva päättyy vuoden 1985 Live Aid -konserttiin, eikä bändin ura todellakaan päättynyt siihen pisteeseen.

Kitaristi Brian May kuitenkin totesi hiljattain, ettei näe mahdollista jatko-osaa kovin todennäköisenä projektina, ainakaan ihan lähitulevaisuudessa. Samaa sanoo nyt myös rumpali Roger Taylor tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa.

”Täytyy odottaa vähintään vuosi tai pari ennen kuin edes pohdimme, voiko sellaista tehdä uskottavasti. Elokuva oli suuri hitti ja me olimme siitä tietenkin iloisia. Mutta en halua vaikuttaa siltä, että rahastaisimme asialla. Sillä pitäisi olla todella, todella hyvä käsikirjoitus ja skenaario, jotta se voisi toimia. Juuri nyt en näe mitään tapaa, jolla jatko-osan voisi toteuttaa”, Taylor tuumaa.

”Jos joku esittelee meille jonkun todella nerokkaan idean, sitten voimme harkita asiaa, haha! Juuri nyt olen vain todella tyytyväinen siihen elokuvaan, jonka teimme. Liian moni jatko-osa ei yllä alkuperäisen tasolle. Toki niitäkin on, mutta yleisesti ottaen pidän sitä vaarallisena alueena.”

Taylor sanoo olevansa erittäin tyytyväinen ja jopa yllättynyt Bohemian Rhapsody -elokuvan saamasta suosiosta ja tunnustuksista, joihin lukeutuu muun muassa neljä Oscar-palkintoa.

”Ensin tuli Golden Globet, sitten BAFTAt ja lopuksi vielä Oscarit! Olimme, että ’Hei, kyllä ne meille kelpaavat!’ Se oli hurja kyyti, mutta ei se ollut meidän maailmamme – rock ’n’ roll on meidän maailmamme. Olihan se kiehtovaa ja mielenkiintoista olla mukana. Kun elokuva sai neljä Oscaria, sen tajuamisessa meni jonkun aikaa. Vaikka minä ja Brian emme saaneet niistä ainoatakaan. Mutta se on ihan okei”, Taylor veistelee.