”En kestäisi, jos vielä joku jäsen jättäisi bändin” – Tuomas Holopainen pohtii Nightwishin tulevaisuutta

Nightwish paketoi Decades-muistelukiertueensa joulukuussa Hartwall-areenalla, ja nyt on aika kääntää katse kohti tulevaa. Muun muassa tästä aiheesta keskusteltiin Rock Hard Slovakian viime vuonna julkaisemassa Tuomas Holopaisen haastattelussa, jonka Blabbermouth nosti nyt valokeilaan. Videohaastattelussa keskustellaan Nightwishin uusista kappaleista, yhtyeen inspiraation lähteistä sekä Holopaisen toiveista orkesterin uran suhteen.

Viimeksi mainitun kysymyksen kohdalla Holopainen sanoo suoraan, että Nightwishia ravistelleet kokoonpanomuutokset saisivat luvan jäädä historiaan. Yhtye on jo kahdesti joutunut vaihtamaan keulakuvaansa, ja lisäksi rumpali Jukka Nevalainen joutui jättäytymään sivuun terveysongelmien vuoksi. Holopainen ei haluaisi enää joutua tällaisiin tilanteisiin.

”En kestäisi, jos vielä joku jäsen jättäisi bändin. Toivon, että jatkamme tällä kokoonpanolla hamaan loppuun saakka”, Holopainen kuvailee haaveitaan Nightwishin tulevaisuutta silmällä pitäen.

”Lisäksi uskon, ettei kiertueaikataulumme ole vastaisuudessa aivan yhtä vilkas kuin se on ollut pari edellistä vuosikymmentä. Ei kannata olla esillä ja aktiivisena ja kiertueella koko aikaa, jos haluaa homman pysyvän mielenkiintoisena bändin ja yleisön kannalta.”

”Jos haluaa pitää tämän bändin toiminnassa vielä vuonna 2030, täytyy kipinän pysyä yllä. Kun olin 20-vuotias, ajattelin enemmän, että ’nyt laitetaan kaikki peliin ja tehdään kaikkea mahdollista’. Mutta nykytilanteessa asioita täytyy harkita tarkemmin.”

Holopainen on kertonut muissa haastatteluissa, että Nightwishin yhdeksäs studiolevy on suurin piirtein tekemistä vaille valmis. Musiikki on jo pitkälti valmiina, vielä pitäisi saada se taltioitua halutussa muodossa albumimuotoon. Katsotaan, milloin saadaan jotain kuultavaksi.