Ennakkokuuntelu – Brüssel Kaupallinen: Murheenkruunu

1.12.2014 14:38

Peräti neljännesvuosisata sitten perustettu oululainen rockryhmä, Kotiteollisuudenkin esikuvana toiminut Brüssel Kaupallinen julkaisee 5.12. uransa viidennen pitkäsoiton Murheenkruunu. Janne Helttusen johtama ryhmä on säilynyt näihin päiviin saakka ilahduttavan omaleimaisena ja tinkimättömänä.

Asia on helppo todistaa alla soivan Soundi.fi:n ennakkokuuntelun avulla.

Janne Helttunen, mitä ajattelit nuorena rokkarina bändeistä, jotka veivasivat rokkia vielä keski-ikäisinä?

– Silloin kun olin nuori, oli aika vähän bändejä joissa soittajat oli 40 tai yli. Suurin piirtein Rollarit ja Popeda oli ainoat jotka tiesin… Itse ajattelin, että eikö nämä meinaa muuta työkseen tehdä kun vielä jaksavat soittaa ja kiertää. En ikinä ajatellut, että itse tekisin musiikkia vielä tässä elämän vaiheessa.

– Aika menee nykyään niin nopeaa että huomaa olevansa jo iso poika ja silti musiikin parissa yhä viettää aikaansa. Tosin meidän ryhmän kanssa ei olla ikinä oltu niin tiukasti musiikissa kiinni, että ei ole tullut sellaista ähkyä tai täydellistä kiinnostuksen lopahtamista että olisi lopettanut kokonaan. Itse olin välillä lähes kuusi vuotta poissa musiikin tekemisestä. Siksi motivaatio onkin varmaan pysynyt tällä tasolla tänäkin päivänä.

Mitä sellaista Brüssel Kaupallinen osaa nyt, mitä se ei osannut neljännesvuosisata sitten?

– Kun aloitettiin soittaminen niin eihän sitä osattu mitään. Meininki oli sitä, että kun sain treenikämpillä biisin valmiiksi niin heti oli kiire päällä että äkkiä tämä levylle.
Nykyinen kokoonpano on ollu kasassa jo sen verran kauan, että tiedetään aika hyvin toistemme soittotyyli. Näin uusien kappaleiden tekemiseen voidaan käyttää vaikka ”Danzig-sapluunaa” ja jokainen tietää millaisesta saundista biisissä voisi olla kyse. Paitsi tietenkin minä, joka en tiedä musiikista juurikaan mittään.

– Tämän hetken osaaminen on meillä korkealla tasolla. Tarkoitan, että teemme mielestäni parasta BK:ta pitkiin aikoihin. Tai koskaan. En ole ollut pettynyt aikaisempaankaan tuotoksiin, mutta Murheenkruunu nousee minulla ehdottomasti meidän ykköstuotteeksi 25-vuotisen historian aikana. Pois suljettuna eka demo, joka oli tietenkin paras. Se on valitettavsti hävinnyt, kertoi rumpalimme Aunola…

Brüssel Kaupallinen: Murheenkruunu

Lisää bändin kuulumisia voi lukea 10.12. ilmestyvästä Soundista.

Lisätietoja: www.brusselkaupallinen.com

(Kuva: Jukka Hirvonen)

Lisää luettavaa