Mestarikitaristin soolo on värikkäästi juureva – Ennakkokuuntelussa Jarkka Rissanen & Sons Of The Desert -albumi

22.5.2017 10:06

Viime vuonna kuusikymppisiään juhlinut blues-kitaroinnin mestari Jarkka Rissanen julkaisee perjantaina 26.5. Sons Of The Desert -yhtyeensä kanssa uuden albumin Hybrid Soul. Nyt Soundin ennakkokuuntelussa soiva juureva mutta värikäs albumi venyy rhythm’n’bluesista aina etno- ja progesävyihin.

Nyt on vuorossa yli 40-vuotisen uran tehneen Rissasen omia sävellyksiä, toisin kuin viimevuotisella The 20th Centrury Box -levyllä, joka koostui blues- ja gospel-covereista.

”Alitajunnan humuskerros alkaa ikääntyessään haurastua ja pohjasta tihkuu läpi varhaista progea”

– Joskus on vaikea vastata kysymykseen ”mitä musaa bändinne soittaa”, kun monenlaiset vaikutteet ja tyylit kuuluvat soitossa. Omalta osaltani olen arvellut että alitajunnan humuskerros alkaa ikääntyessään haurastua ja pohjasta tihkuu läpi varhaista progea, joka on yhtenä mausteena tällä levyllä, Rissanen pohtii.

Kyseessä on Jarkka Rissasen viides sooloalbumi. Slide-taiturina tunnetun miehen polveileva ura on kuljettanut häntä Finnforestista muun muassa Baddingin, Remun, Pepe Ahlqvistin ja Eero Raittisen soittokumppaniksi.

Loppuvuodesta 60-vuotta täyttänyt slide-soiton taituri Jarkka Rissanen on yli 40-vuotisen musiikkiuransa aikana tullut tutuksi monesta yhteydestä. Ura alkoi kuopiolaisista Petterson Brassista ja Finnforestissa, joista tie vei esimerkiksi niin Baddingin kuin Remun kyydittäjäksi sekä Pepe Ahlqvistin ja Eero Raittisen pitkäaikaiseksi luottokitaristiksi. Nyt julkaistava levy on miehen viides omaa nimeä kantava albumi.

Jarkka Rissanen & Sons Of The Desert -kokoonpano:

Jarkka Rissanen: kitara, koskettimet
Markus Väisänen: kitara
Esa Kärki: rummut
Tatu Back: basso

Lisää luettavaa