Entinen Megadeth-kitaristi paljastaa, ettei ole puhunut Dave Mustainen kanssa miltei kahteen vuosikymmeneen

6.2.2022 19:19

Entinen Megadeth-kitaristi Chris Poland puheli tuoreessa Rock Talksin haastattelussa muun muassa Dave Mustainea vastaan nostamastaan oikeusjutusta Rust In Peace -albumin vuoden 2004 uudelleenjulkaisun tiimoilta. Poland soitti levylle sen demovaiheessa kitarasooloja, mutta ei koskaan liittynyt virallisesti takaisin yhtyeen remmiin. Valmiilla alkuperäislevytyksellä sooloista vastaa Mustainen lisäksi Marty Friedman.

”Tiedän kaikesta siitä arvostelusta joka seurasi [Mustainen] julkaistua demosooloja tai jotain”, Poland kommentoi. ”En saanut Daveen yhteyttä. Soitin hänen managerilleen kymmenen kertaa ja lopulta yhdennellätoista kerralla jätin viestin. ’Jos et soita minulle takaisin, kuulet [asianajajastani]’, sanoin. Sitten hän soitti minulle takaisin. Hän solvasi minua ja sanoi: ’Noh Chris, soitit vain pari sooloa ja Dave ja me muut ajattelimme, että tekisit sen fanien vuoksi.’ Olin, että ’Hei, minä tein sen faneille, mutta kaikille muille maksetaan. Haluaisin saada palkan työstäni.’ Sitten se sai aivan kohtuuttomat mittasuhteet. Kaikki vähättelivät minua ja tuumin, että ’Oikeasti?’ Ihmiset rakastavat draamaa. En tiedä.”

Poland sanoo, ettei ole ollut tapahtumien myötä Mustainen kanssa yhteyksissä miltei kahteen vuosikymmeneen.

”En ole jutellut Daven kanssa sitten… en muista milloin. Viimeksi varmaankin silloin, kun tein The Systemin [Has Failed]'”, mies muistelee. ”[Vuoden 2004 Rest in Peacen uudelleenjulkaisun jälkeen] hän oli, että ’Se siitä. [Chris] on pilannut ystävyytemme.’ ’Oikeasti?’ tuumin, mutta… miten vain.”

Poland soitti Megadethissä vuodet 1984–1987 ja oli mukana Killing Is My Business… And Business Is Good!– sekä Peace Sells… But Who’s Buying? -albumeilla. Lisäksi Polandin sooloja kuullaan vuoden 2004 The System Has Failed -levyllä.

Poland ja/tai hänen manageriportaansa haastoi Mustainen oikeuteen kolmen Rust in Peace -demon käytöstä levyn uudelleenjulkaisulla ilman Polandin lupaa.

Lisää luettavaa