Ex-Black Sabbath -rumpali ei kanna kaunaa entisille bändikavereilleen, vakuuttaa Bill Ward – ”Olen päässyt sen yli”

Ward sanoo myös olevansa edelleen valmiina soittamaan keikkoja Black Sabbathin riveissä, mikäli hänet halutaan mukaan.

Bill Ward.

Hevilegenda Black Sabbathin alkuperäinen rumpali Bill Ward jätettiin melko tylysti ja hämärissä merkeissä ulos yhtyeen toistaiseksi viimeiseltä 13-albumilta sekä sen jälkeisiltä kiertueilta, joista viimeisintä tituleerattiin bändin jäähyväiskiertueeksi. Sopimusteknisten asioiden vuoksi Ward vastaajasta riippuen joko lähti itse ovet paukkuen tai heitettiin tylysti pihalle ja tämäkös aiheutti myös pientä sananvaihtoa mediassa.

Tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa Bill Ward kuitenkin vakuuttaa, ettei hänen, Tony Iommi, Geezer Butlerin ja Ozzy Osbournen välillä ole pahaa verta eikä ainakaan hän kanna muille minkäänlaista kaunaa. Mutta jos hän kokee jonkun puhuvan julkisuudessa potaskaa, on hänen oikeutensa korjata väärät väitteet ja puolustaa itseään. Se ei kuitenkaan Wardin mukaan tarkoita, etteikö hän rakastaisi pitkäaikaisia ystäviään.

– Yleisesti ottaen en tunne heitä kohtaan paheksuntaa, pelkoa, vihaa tai mitään sellaista. Minä oikeasti todella, todella, todella rakastan niitä jätkiä ja toivon heille pelkästään kaikkea hyvää. En tunne katkeruutta tai ylimielisyyttä tai mitään. Ja niin on ollut jo jonkin aikaa. Aluksi olin todella vihainen, mutta olen sittemmin rauhoittunut ja eri tilanteessa kuin silloin. Olen päässyt sen yli, Ward vakuuttaa.

– Mutta en ole luopunut siitä ajatuksesta, että soittaisimme vielä joskus yhdessä. Mutta jos he ovat, olen asian kanssa sinut ja kunnioitan heidän päätöstään. Mutta totta kai olen itse avoin ajatukselle, olisi tyhmää jos en olisi. Emme me tästä ainakaan nuorene. Rakastan heitä ja Black Sabbathin musiikkia.

Ward itse puuhailee tällä hetkellä erinäisten projektien parissa, joista lähimpänä miehen sydäntä on tällä hetkellä Day of Errors -yhtye, jonka suunnitelmissa on saada julkaistua musiikkia suoratoistopalveluihin hyvinkin piakkoin ja soittaa loppuvuodesta keikkoja.

– Minulla on myös työn alla parikin kirjaa. Kirjoitan myös runoja. Teen sitä joka päivä. Tein uuden biisin viimeksi eilen aamulla. Tänään sitten kuuntelen sen uudelleen ja katson, missä mennään, Ward sanoo.