Ex-Guns N’ Roses -kitaristi ei pitänyt ekstentristä ämpäripäistä soittajavirtuoosia sopivana yhtyeen imagoon – ”Se vei bändistä cooliuden”

DJ Ashba.

Guns N’ Rosesissa on vuosien varrella nähty kitaristia jos jonkinlaista.  Slashin lisäksi, ainakin habitukseltaan, tunnetuin lienee pikaruokalan kanaämpäriin ja kasvomaskiin pukeutuva BrianBuckethead” Carroll. Virtuoosimaisen soittonsa lisäksi miekkonen tunnetaankin varsin eksentrisistä edesottamuksistaan. Joihinkin näistä pääset tutustumaan tästä.

Vuonna 2009 gunnareihin liittynyt ja kaikkiaan kuusi vuotta yhtyeessä vaikuttanut kitaristi DJ Ashba sanoo, ettei koskaan pitänyt noinkin mystistä hahmoa soveltuvana yhtyeen imagoon.

”Toivoin, että jonain päivänä Slash palaisi takaisin, ja rehellisesti sanottuna syy siihen miksi otin pestin vastaan oli se, — kaikella kunnioituksella Bucketheadia ja kaikkia kohtaan — mutta kanakori päässään ympäriinsä juoksentelevan kaverin näkeminen vei cooliuden bändistä, jonka parissa vartuin”, Ashba sanoo Antihero Magazinen haastattelussa. ”Se oli yksi pääasiallisista syistä miksi halusin lähteä mukaan ja tehdä mitä pystyin tehdäkseni oikeutta ja tuodakseni takaisin sen Slashin ja Guns N’ Rosesin edustaman rämäpäisen rock’n’roll-viban.”

”Minulle kyse oli bändissä rakastamani asian menettämisestä”, Ashba jatkaa. ”Rakastan Bucketheadia kitaristina. Ilman mitään epäkunnioitusta — mielipiteeni vain on se, että hän ei oikein sopinut bändiin.”

Ashban toive täyttyi vuonna 2015, kun Slash ja solisti Axl Rose sopivat riitansa ja löivät jälleen hynttyyt yhteen yhdessä basisti Duff Mckaganin kanssa.

”Itse asiassa Axl halusi minun pysyvän remmissä, mutta se meni niin, että soitin suurimman osan Slashin osuuksista ja jos hän oli kerran tulossa takaisin, se oli mahtava juttu minulle fanina ja vielä mahtavampi muusikkona, sillä se ei ollut koskaan minun bändini. Minä vain käytännössä tuurasin isoa kihoa kunnes hän tuli takaisin”, Ashba sanoo.

Buckethead soitti Guns N’ Rosesissa vuosina 2000–2004. Miestä voi kuulla miltei kaikilla Chinese Democracy -albumin kappaleilla.