Ex-Guns N’ Roses -kitaristi muistelee, millaista oli olla mukana Michael Jacksonin videolla – ”Hän ei käsittänyt, miksi yleisö kiljuu sillä tavalla”

Gilby Clarke ja Slash esiintyivät Michael Jacksonin Give In To Me -videolla.
29.4.2021 10:58

Juuri uuden sooloalbuminsa The Gospel Truth julkaissut entinen Guns N’ Roses -kitaristi Gilby Clarke muisteli tuoreessa Scars And Guitarsin haastattelussa, millaista oli olla mukana tekemässä musiikkivideota itse popin kuninkaan Michael Jacksonin kanssa 1990-luvun alussa.

Clarke, Slash ja GN’R:n silloinen kosketinsoittaja-perkussionisti Teddy ”Zig Zag” Andreadis esiintyivät videolla, joka tehtiin Jacksonin Dangerous-albumin (1991) Give In To Me -kappaleelle, jonka kitarasoolon Slash myös soittaa levyllä. Videon ideana oli, että Jackson esiintyy kuvitteellisen rockbändin nokkamiehenä klubikeikalla ja se kuvattiin elävän yleisön edessä Münchenissä. Guns N’ Roses -muusikoiden lisäksi Jacksonin ”bändiin” kuuluivat Living Colour -basisti Muzz Skillings sekä sessiorumpali Tony Thompson.

”Olimme GN’R:n kanssa Euroopassa ja Michael oli siellä myös. Hän soitti Slashille, että ’Kuvaamme biisiin videon, kasaa bändi’. Hetken aikaa suunnitelmissa oli soittaa ihan oikea minikonsertti kuvausten yhteydessä. Slash pyysi minua ja Teddyä mukaan ja Michael lennätti meidät Saksaan yksityiskoneella”, Clarke muistelee.

”Muistan, miten seisoskelimme lavalla – me, Muzz ja Tony Thompson – ja meillä oli vahvistimet oikeasti kytkettynä. Jammailimme siinä niitä näitä. Emme soittaneet edes sitä biisiä vaan jammailimme muuten vaan. Yleisö oli jo paikalla. Sitten Michael käveli lavalle ja koko paikka… Tiedät varmaan sen Beatles-kiljaisun, sellaisen korviahuumaavan korkean huudon. Michael käveli luokseni ja ihmetteli, ’Mille he kiljuvat?’ sellaisella lähes lapsen äänellään. Katsoin häntä hölmistyneenä: ’Ööö, koska sinä olet Michael Jackson’. En voinut uskoa, ettei hän tajunnut sitä. Mutta vaikutti oikeasti siltä, että hän ei käsittänyt, miksi yleisö kiljuu sillä tavalla hänelle.”

”Mutta se oli todella hauska kokemus ja olen iloinen, että Slash pyysi meidät siihen mukaan.”

Lisää luettavaa