Ex-kitaristi hämmästelee Judas Priestin suosiota, vaikka lavalla on enää ”vain kaksi oikeaa jäsentä” – ”Osoittaa, miten suuri voima brändillä on”

K. K. Downing kertoi näkemyksiään entisen yhtyeensä nykytilanteesta.
6.5.2019 15:09

Judas Priestin riveissä vuosina 1969-2011 kitaroinut K. K. Downing antoi hiljattain lausuntoja saksalaiselle Bleeding4metal-sivustolle ja ihmetteli entisen bändinsä nykytilaa. Hänestä on kummallista, miten koko homma pyörii enää laulaja Rob Halfordin ja basisti Ian Hillin voimin, nyt kun alkuperäiskitaristi Glenn Tipton ei enää keikkaile Parkinsonin taudin vuoksi.

”Mielestäni on väärin, että Scott [Travis, vuonna 1989 liittynyt rumpali], Richie [Faulkner, Downingin vuonna 2011 korvannut kitaristi] sekä Andy [Sneap, Tiptonia keikoilla tuuraava kitaristi] eivät ole virallisesti Judas Priestin jäseniä vaan palkkamuusikoita. Lavalla on siis vain kaksi oikeaa jäsentä tällä hetkellä. Eivätkä he siltikään halua minua takaisin”, Downing hämmästelee.

”Mutta se vain osoittaa, miten suuri voima Judas Priest -brändillä on. Brändillä, jota olin mukana rakentamassa 40 vuoden ajan.”

Downing myös tyrmää basisti Hillin kommentit, joiden mukaan kitaristi ei olisi enää riittävän hyvässä kunnossa selviytyäkseen keikoista kunnialla eikä tätä siksi ole pyydetty takaisin.

”Kun lähdin, olin koko porukan energisin. Itse asiassa se oli yksi syy, miksi lopetin. Bändi tuntui hidastuneen tasaiseen kävelyvauhtiin. Jopa Richiellä olisi nyt täysi työ pysyä minun perässäni, jos tulisin takaisin”, Downing kuittaa.

”Minun ei tarvitsisi tehdä mitään kompromisseja, astuisin vain suoraan takaisin ja tekisin sitä, mitä olen aina tehnyt. Haluaisin vain antaa faneille mahdollisuuden nähdä minut sellaisena kuin he ovat tottuneet näkemään.”

Alkuperäisartikkelista englanniksi käännettynä uutisoi Blabbermouth.

Päivitys 7.5.2019: Richie Faulkner kommentoi myöhemmin Twitterissä Downingin väitteitä. Faulknerin vastineen voit lukea täältä.

Lisää luettavaa