Ex-Mötley Crue -laulaja sanoo henkilöstä erehtyneen Andy McCoyn yrittäneen lyödä häntä kävelykepillä – ”Luulin Andyn pieksevän minut hengiltä”

Mira Tiinanen

Mötley Crüessa yhden albumin verran 90-luvun alussa laulanut John Corabi sanoo joutuneensa tukalaan tilanteeseen hurjistuneen Andy McCoyn kanssa.

McCoyllä on ollut tunnetusti tulehtuneet välit Mötley Crüe -leiriin aina Hanoi-rumpali Razzlen kuolemasta saakka.

”Tapasin Andyn ensimmäisen kerran [kun soitin kitaraa] Rattissa”, Corabi muistelee. ”Soitimme valtavalla helsinkiläisklubilla. Keikan jälkeen Andy vei minut ja [Ratt-rumpali Bobby] Blotzerin yökerhoon, ja se oli… rakastan Andyä, mutta voi paska — hän on erikoismies. Hengailimme ja kaikki meni mukavasti. Kaksi vuotta myöhemmin olin Ruotsissa festivaaleilla, ja en ollut tajunnutkaan, että hyvä ystäväni Electric Boys- kitaristi Conny Bloom soitti Hanoi Rocksissa.”

”Kävelin sitten siellä ja Conny kutsui minut heidän luokseen”, Corabi jatkaa. ”Istahdin pöytään heidän kanssaan. Andy vain tuijotti minua. Minulla oli punainen huivi — olin kietonut sen pääni ympärille — ja hän otti siitä nokkiinsa, koska ’se on minun juttuni.’ Joku sanoi: ’Andy, tämä on John. Hän lauloi Mötley Crüessa.’ Luulin Andyn pieksevän minut hengiltä. Hänellä oli kävelykeppi ja hän tuli minua kohti ja halusi lyödä minua kepillään. Nappasin siitä kiinni ja sitten hänen [tuolloinen vaimonsa] Angela [Nicoletti] ja Conny tulivat väliin.”

”Hänellä oli musta keppi, jossa oli pääkallo”, Corabi sanoo. ”Minua vitutti. ’Mikä helvetti sinun ongelmasi on? Olen tavannut sinut jo aiemmin.’ Pidän kiinni kepistä ja tuumin, että ’hänellä ei ole hajuakaan. Hän on ihan pihalla.’ Päästin sitten irti kepistä. Conny ja Angela sanoivat: ’Jäbä, tuo ei ole Vince. Se on John. Eri laulaja.’ Sitten hän rauhoittui. Olin, että ’ihan oikeasti, hakkaan sinut hengiltä omalla kepilläsi. Lopeta tuollainen.'”

Corabi sanoo tunteneensa myötätuntoa Andyä kohtaan siitä, kuinka Mötley Crüe hoiti Razzlen kuoleman.

”Hänen ongelmansa, enkä voi moittia häntä siitä, oli se, että Mötley oli juuri julkaissut [box set -kokoelman] nimeltään Music To Crash Your Car To. Hän ei sietänyt sitä”, Corabi sanoo. ”Hän istui siellä ja puhui hyvin vaikeasti ymmärrettävällä englannillaan, ’tämä on ihan vitun paskaa. Nikki Sixx ja muut ovat pelkkiä paskiaisia.’ Ja hän vain jauhoi ja jauhoi siitä, kuinka se oli hänestä mautonta.”

”Music To Crash Your Car To -nimi ei ollut ainoa juttu, vaan sille tehtiin vielä jatkoakin”, Corabi jatkaa. ”Se oli vähän kuin kaksi iskua Andyn ja Michael [Monroe] palleaan. He eivät olleet tyytyväisiä, enkä voi moittia heitä siitä. Olin, että ’okei. Minulla ei ollut mitään tekemistä sen kanssa. Olin bändissä silloin ja silloin. En enää. Sinulla on ihan eri ongelmat noiden jätkien kanssa…’ … Halasin häntä kun hän oli selittänyt tilanteen ja sanoin: ’Ymmärrän täysin tyytymättömyytesi Mötley Crüeta kohtaan.’ Ei minulla ollut mitään vastaväitteitä. Hänen perustelunsa kävivät järkeen. Niinpä en tehnyt siitä mitään kohtausta.”