Ex-Ozzy Osbourne -basisti muistelee tapahtumia, joiden seurauksena hänen soittonsa korvattiin Ozzyn levyillä – ”Se oli säälittävää”

9.8.2021 19:42

Ozzy Osbournen sooloyhtyeen entinen basisti Bob Daisley kommentoi 20 vuoden takaisia tapahtumia, jolloin hänen soittamansa bassoraidat korvattiin Ozzyn legendaarisilla Blizzard Of Ozz– ja Diary Of A Madman -albumeilla.

Daisleyn ja viime syksynä menehtyneen rumpali Lee Kerslaken soittamat alkuperäiset raidat korvattiin vuonna 2002 sen jälkeen, kun kaksikko oli haastanut Ozzyn ja tämän managerivaimon Sharon Osbournen oikeuteen maksamattomista rojalteista. Uudet raidat nauhoittivat Metallican nykyinen basisti Robert Trujillo ja Faith No Morestakin tuttu rumpali Mike Bordin. Alkuperäisäänitykset palautettiin lopulta levyjen 30-vuotisjuhlajulkaisuille.

”Ollakseni täysin rehellinen, se oli mielestäni säälittävää”, Daisley sanoo Rolling Stonen tuoreessa haastattelussa. ”Joku lähetti minulle kopion niistä ja minä vain nauroin. ’Onko tämä joku vitsi?’ ajattelin. Sitä ei tehty oikein. Juttu on niin, että et pysty uudelleenlämmittelemään shufflea. Et voi ottaa kakusta raaka-aineita ja yrittää leipoa sitä uudelleen. Se tapahtui kerran. Teimme eri ottoja jokaisesta kappaleesta ja käytimme niistä parhaimmat. Crazy Trainista voi olla viisi tai neljä ottoa, jostain muusta kahdeksan, ja me pidimme sen jolla oli parhaat vibat. Siellä oli neljä ihmistä äänittämässä samassa huoneessa. Sitä ei voi muuttaa.”

”Fanit vihasivat heitä sen johdosta”, Daisley lisää. ”Meininki oli, että ’Teillä ei ole kunnioitusta faneja tai ketään musiikkiin rahaa käyttävää kohtaan.’ Heitä vihattiin sen takia. Toistan vain mitä fanit silloin sanoivat.”

Ozzy kertoi myöhemmin vastustaneensa ajatusta alkuperäisraitojen korvaamisesta heti asiasta kuultuaan.

”Usko pois, se ei ollut minun tekosiani”, Ozzy sanoi The Pulse Of Radion haastattelussa. ”En tiennyt että niin tehtiin. Sharonilla oli tuolloin meneillään kaikenlaisia lakijuttuja. ’Miksi teit niin?’ kysyin. Ja hän sanoi, että ’Ainoa tapa lopettaa tämä kaikki on se, että menemme tuolle tasolle.’ Minä sanoin, että ’Olivatpa olosuhteet sitten millaiset tahansa, haluan alkuperäiset takaisin.’ En olisi tehnyt niin.”

Lisää luettavaa