Ex-Ozzy Osbourne -kitaristin muistelut olivat liikaa – Nikki Sixx tylyttää ”pieniä uria luoneita menneitä suuruuksia” somessa

https://www.youtube.com/watch?v=rtB9aOntuck

Entisen Ozzy Osbourne -kitaristi Jake E. Leen massiivinen kolmetuntinen Tone-Talkille myöntämä haastattelu on herättänyt kuluvalla viikolla parran pärinää useammassakin osoitteessa. Ensinnäkin mies väitti, ettei Ozzyn muurahaisten nuuskaamiseen ja Mötley Crüe -basistin virtsan juontiin liittyvä tarina mennyt aivan niin kuin kaikki nämä vuodet on kerrottu, mutta löytyipä kitaristilta muitakin huomionarvoisia Ozzy/Mötley Crüe -aiheisia tarinoita. Eräässä niistä mies muistelee, kuinka välit Crüe-kitaristi Mick Marsiin meinasivat katketa tämän rasistiseen kuittailuun. Välit olivat jo valmiiksi hataralla pohjalla, sillä kuten Lee väittää, häntä kaavaltiin Marsin korvaajaksi yhtyeessä.

”Olin juuri lopettanut Rattissa. Minulla ei ollut mitään meneillään. Kävin vittu Mötleyn keikoilla… Nikki ja Tommy halusivat minut bändiin”, Lee muistelee. ”He halusivat minut itse asiassa korvaamaan Mickin, joka on ihan ymmärrettävää. Näytin paremmalta ja soitin paremmin. He halusivat minut Mickin tilalle. Mickin sukulainen tai mikälie rahoitti bändiä, joten hommasta ei tullut mitään. Oli myös puheita siitä, että Mötleyssä olisi kaksi kitaristia, mutta jo silloin tuumailin: ’Mötley Crüe ja kaksi kitaristia — enpä tiedä moisesta.’ Siitä se kuitenkin alkoi. Sellaista oli todella meneillään. Kielsipä joku sitä tai ei, niin se aloitti erimielisyydet minun ja Mickin välillä.”

Pari vuotta myöhemmin Mötley toimi Ozzyn lämppärinä Pohjois-Amerikassa, jolloin eräänä kohtalokkaana iltana oli lähellä, etteivät kitaristit päätyneet ratkomaan erimielisyyksiään nyrkkihippasilla. ”En sano että minulla oli asian kanssa paljoakaan tekemistä, mutta muistan Sharonin [Osbourne] kysyneen: ’Tässä olisi Mötley Crüe. Mitä tuumit jos he lämmittelisivät?'”, Lee kertoo. ”Vastasin, että ’Vitun Mötley Crüe. Luulen että he ovat seuraava iso juttu.’ Niinpä Mötley Crüe päätyi lämppäämään meitä. Yhdessä vaiheessa juhlin… luullakseni se oli Tommy [Lee]… se saattoi olla myös Vince [Neil]. Kuka tietää? Joka tapauksessa se, joka oli silloin Mickin kämppiksenä.”

”Menimme takaisin huoneeseen ja Mick kävi siellä kuumana pyjamassaan”, mies jatkaa. ”Ratt oli myös mukana — muistan Robbinin [Crosby] ja Stephenin [Pearcy] olleen siellä. Mick, jonka vitsailimme olevan vanha mies, alkoi sitten valittaa. En ole varma mitä sanoin. Sanoin häntä varmaan vanhukseksi ja käskin olla hiljaa. Sitten hän katsoi minua ja sanoi: ’Noh, enpä ainakaan ole vinosilmäinen japanilainen äpärä.’ En todellakaan pitänyt siitä. En ollut kuullut sellaista sitten peruskoulun ja se otti aivoon. Kävelin hänen luokseen. Aioin hakata hänestä paskat pihalle. Se oli 195 senttinen Robbin Crosby joka tuli luokseni, nappasi minusta kiinni ja sanoi: ’Äläs nyt Jake. Tuollaisella ei ole mitään merkitystä.’ Sitten hän kantoi minut pois huoneesta.”

Lee ja Mars sopivat sittemmin välinsä, eikä Lee usko Marsin ”olleen niinkään rasistinen, vaan hän vain halusi loukata minua, koska olin nuorempi, komeampi ja parempi soittaja.”

”Millainen Mötley Crüe olisi ollut, mikäli minä olisin liittynyt siihen?”, Lee spekuloi. ”En väitä että se olisi välttämättä ollut sen parempi. Mitään Mickiltä pois ottamatta. Hänellä oli hyvä soundi ja vitun hyvät kompit. Hän luultavasti oli se, mitä he tarvitsivat lyödäkseen läpi. He eivät olisi olleet yhtä iso juttu minun kanssani. Musiikillisessa mielessä he olisivat voineet olla parempia.”

Pian haastattelun jälkeen Nikki Sixx twiittasi todennäköisesti Leen puheiden inspiroimana: ”Hassua, kuinka kaiken maailman entiset suuruudet ja menneen maailman miehet pienen luokan urineen kaivautuvat esiin samaan aikaan elokuvan kanssa? Se on varmaan heidän ainoa tapansa saada huomiota vuonna 2019. Herra heitä siunatkoon. Heidän täytyy olla todella epätoivoisia.”

Voit katsastaa Leen haastattelun kokonaisuudessaan tuosta ylempää.