Floor Jansen paljastaa, mikä Nightwishin biisi on hänen suurin keikkasuosikkinsa

3.6.2019 09:59

Nightwishin Floor Jansen on vieraana Kerrangin juttusarjassa, jossa artistit nimeävät kymmenen biisiä, jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet merkittävästi heidän elämäänsä. Jansen kertoo muun muassa, mikä on ensimmäinen kappale jonka hän muistaa kuulleensa (Beatlesin The Continuing Story of Bungalow Bill), mikä biisi sai hänet hakeutumaan bändielämään (The Gatheringin Strange Machines) ja mitä laulua hän ei enää kykene kuuntelemaan (Jansenin oman After Forever -yhtyeen Strong).

Kun tulee vuoro kertoa, mitä kappaletta Jansen esittää kaikkein mieluiten livenä, hänen valintansa on Nightwishin perinteinen keikkabravuuri Ghost Love Score. Ilmeisesti biisi oli ensimmäisiä Nightwish-esityksiä, joihin hän jätti oman jälkensä.

”Ensimmäisellä kiertueellani Nightwishin kanssa aloin laulaa biisin loppua eri tavalla, halusin lisätä siihen jotain. Sitten julkaistiin vuoden 2013 Showtime, Storytime -keikkatallenne, ja kaikki halusivat kuulla jatkossakin nimenomaan sen uuden lopun. Siitä tuli tietynlainen juttu keikoilla – sitä odotettiin, joten siitä tuli minulle erityinen kappale”, Jansen perustelee.

Ja miten se mainittu lopetus sitten menikään? Showtime, Storytimen Ghost Love Score -versio löytyy onneksi myös Youtubesta, joten palaa alapuolella olevan videon avulla vuoden 2013 Wacken Open Airiin. Hyvin jytisee!

Lisää luettavaa