Foo Fighters -fanit, huomio! Dave Grohlin yhtyeen läpimurtovideolla soittama kitara huutokaupataan

21.8.2022 22:30

Dave Grohlin Foo Fightersin ”Monkey Wrench” -musiikkivideolla soittama kitara tulee myyntiin ensi kuussa, uutisoi NME.

Gretsch White Falcon -kitaran odotetaan vaihtavan omistajaa 30 000 punnalla (35 340 eurolla) Gardiner Houlgatessa järjestettävässä huutokaupassa 7. syyskuuta.

Kitaran alkuperäinen omistaja oli Foo Fighters/Nirvana-kitaristi Pat Smear. Soitinta kuullaan Foo Fightersin The Colour and the Shape -albumilla. Instrumentin lisäksi kauppaan kuuluu kuva näyttelijä Drew Barrymoresta soittamassa kitaraa.

”Monkey Wrench oli yhtyeen läpimurtosingle ja ensimmäinen, jolla oli mukana rumpali Taylor Hawkins, joka menehtyi traagisesti tämän vuoden maaliskuussa”, huutokaupan pitäjä Luke Hobbs kommentoi. ”Odotan kiinnostusta ympäri maailmaa. Se, että soitin on niin näyttävästi esillä bändin ikonisella Monkey Wrench -videolla tekee siitä vain entistä halutumman keräilijöille ja faneille.”

Foo Fighters kunnioittaa ensi kuussa Hawkinsia Lontoossa ja Los Angelesissa järjestettävillä tribuuttikonserteilla ensi kuussa. Tapahtumien esiintyjälistat suorastaan vilisevät rock- ja ylipäätään musiikkimaailman suurimpia nimiä.

Lisää luettavaa