Foo Fighters -rumpali paljastaa olleensa ehdolla Gunnareihin – Queenin Roger Taylor sai kuitenkin miehen kieltäytymään kunniasta

Jana Blomqvist

Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins on muistellut Queen-kollegalta 20 vuotta sitten saamaansa neuvoa, joka sai miehen pysymään Dave Grohlin rinnalla houkutuksista huolimatta.

Foo Fighters oli kiertämässä vuoden 1999 There Is Nothing Left to Lose -albuminsa tiimoilta, kun Hawkinsin äiti soitti pojalleen ja kertoi Axl Rosen manageriportaan olleen häneen yhteydessä.

”Axl yritti koota Guns N’ Rosesin uutta versiota ja luulen hänen kartoittaneen soittajia”, Hawkins kertoo Classic Rockin tuoreessa haastattelussa. ”He halusivat tietää tulisinko koesoittoon tai vastaavaa. Se oli aika tajunnanräjäyttävää.”

Mies päätti soittaa Queen-kannuttaja Roger Taylorille neuvoa kysyäkseen. Taylor oli ollut samankaltaisessa tilanteessa 70-luvulla, kun Mott the Hooplen entiset jäsenet Ian Hunter ja Mick Ronson olivat kokoamassa omaa bändiään ja kysyivät, josko tuolloin Queenin riveissä läpimurtoaan yrittänyt Taylor olisi kiinnostunut liittymään remmiin. ”Hän ei voinut kuvitellakaan tilannetta, jossa hän olisi lavalla, eikä näkisi Freddie Mercuryä tai Brian Maytä edessään”, Taylor muistelee.

”Hän sanoi: ’Kun näen sinut ja Daven lavalla, siinä on jotain, jota ei voi ostaa'”, Taylor lisää. ”’Välillänne on jotain, jota ei välttämättä olisi Axl Rosen kanssa.’ Ja hän oli oikeassa.”

Grohlista puhuttaessa Taylor painottaa, että kollegoiden välillä vallitsee sukulaissuhteen kaltainen yhteys. ”Kaikista kokemistamme haasteista huolimatta Dave on minulle kuin veli. Kun astumme lavalle… me katsomme toisiamme, nyökkäämme ja sitten mennään. Astumme kehään yhdessä.”