Freddie Mercury haaveili todellisesta superbändistä – Hupaisa ja kuvaava nimikin olisi ollut valmiina

Elton John ja Rod Stewart olisivat täydentäneet trion.

Freddie Mercuryn nyt jo legendaarisiksi muodostuneissa kotibileissä sattui ja tapahtui kaikenlaista. Mercuryn läheinen ystävä, elokuvantekijä Rudi Dolezal (joka muun muassa ohjasi Mercuryn viimeiseksi jääneen Queen-musiikkivideon These Are The Days Of Our Lives) muisteli New York Postin haastattelussa esimerkiksi eräänkin illanistujaisen sytyttäneen kipinän todelliseen superbändiin, joka harmi kyllä jäi toteutumatta.

”Freddie kutsui minut usein yksityiskesteihinsä ja yksillä juhlilla oli vieraina myös Rod Stewart ja Elton John. Muistan, että artisteilla oli tapana nälviä toisiaan ja myös itseään. Muistaakseni Rod keksi, että heidän tulisi perustaa bändi nimeltään Nenä, Hampaat & Hiukset (Nose, Teeth & Hair), koska Rodilla oli iso nenä, Eltonilla hiusongelmansa ja Freddiellä hampaansa!” Dolezal kertoo.

Stewart itse on myös kertonut samasta tapauksesta omissa muistelmissaan, kuten NME-lehti huomauttaa.

”Queen oli vuokrannut talon Bel Airista ja Elton ja minä vietimme siellä pitkän illan Freddien kanssa. Hän oli kultainen ja hauska mies, jota todella ihailin. Keskustelimme mahdollisuudesta, että me kolme olisimme muodostaneet superbändin”, Rod kuvailee.

”Mietimme nimeä Nose, Teeth & Hair, joka olisi ollut kunnianosoitus meidän tunnetuimmille fyysisille ominaisuuksillemme. Ideana oli, että olisimme pukeutuneet kuin [brittiläinen laulutrio] Beverley Sisters. Jostain syystä tästä projektista ei koskaan tullut mitään, mikä on todella suuri menetys musiikkimaailmalle.”