Freddie Mercuryn ja Queenin ystävät huomio! Yle Areenasta löytyy nyt uutta ja mielenkiintoista katseltavaa

Dokumentti ja muistokonsertti esitetään myös Yle Teemalla pääsiäislauantaina.
11.4.2022 13:52

Tässäpä vinkki, joka ilahduttanee kaikkia Queenin ja Freddie Mercuryn ystäviä: Yle Areenaan on lisätty marraskuussa 2021 valmistunut James Roganin dokumenttielokuva Freddie Mercury: loppunäytös. BBC:n tuoreessa dokumentissa käsitellään aidsiin 24.11.1991 menehtyneen ikonisen laulajan viimeisiä vuosia sekä Mercurylle vuonna 1992 järjestettyä muistokonserttia. Dokumenttia varten on haastateltu muun muassa Queenin Brian Maytä ja Roger Tayloria sekä Freddien Kashmira-siskoa.

Dokumentin lisäksi Areenasta löytyy myös konserttitallenne edellä mainitusta muistokonsertista, jossa Queen eli kitaristi May, rumpali Taylor ja basisti John Deacon esittävät kappaleitaan vierailevien laulajien voimin. Rakastettuja hittejä nousevat tulkitsemaan muun muassa Elton John, David Bowie, Axl Rose, Robert Plant, Seal, George Michael, Annie Lennox ja James Hetfield.

Katso Freddie Mercury: loppunäytös Areenasta täältä. Dokumentti on katseltavissa noin kolmen kuukauden ajan. Muistokonsertti on Areenassa katsottavissa puolestaan vielä reilun kuukauden ajan.

Sekä dokumentti että muistokonsertti esitetään myös televisiossa Yle Teemalla pääsiäislauantaina 16.4. kello 21 alkaen. Dokumentin ja muistokonsertin välissä esitetään lisäksi Queenin ja Mercuryn viimeisenä yhteistyönä syntynyt musiikkivideo The Show Must Go On -kappaleelle.

Lisää luettavaa