Geddy Lee muisteli koskettavaa viimeistä tapaamistaan edesmenneen Neil Peartin kanssa

Rush-rumpali menehtyi tammikuussa 2020 aivosyöpään.
14.11.2023 17:41

Rush-yhtyeen basisti Geddy Lee on tänään (14.11.) julkaissut elämäkertansa My Effin’ Life. Eilen Lee vieraili kirjansa tiimoilta New Yorkin The Beacon Theatressa, jossa tämä vastaili yleisön kysymyksiin. Kyselytuokion aikana Lee muun muassa muisteli viimeistä vierailuaan tammikuussa 2020 aivosyöpään menehtyneen Rush-rumpali Neil Peartin luona.

”Hän kävi [viimeisinä kuukausinaan] Rushin levyjä läpi kuunnellen ja analysoiden niitä. Osa niistä oli juttuja, joita hän ei ollut kuunnellut kertaakaan sen jälkeen kun olimme ne tehneet. Hän oli käynyt hyvin pitkälti koko tuotantomme läpi siihen mennessä kun hän valitettavasti poistui keskuudestamme. Kun viimeisen kerran näimme, hän halusi kertoa, miten ylpeä on musiikista, jota saimme yhdessä aikaan”, Lee kertoo selvästi herkistyen.

”Se oli aikaa, kun jokainen tapaamisemme saattoi olla viimeinen. Istuskelimme hänen parvekkeellaan, hän nautti savukkeitaan ja keskustelimme siitä, miten hieno se hetki siinä paikassa oli. Näimme muutamia arattteja lentävän puuhun ja koska olimme molemmat lintunörttejä, puhuimme siitä. Mutta sitten hän puhui kappaleistamme ja siitä, mitä ne hänelle merkitsivät. Hänelle oli myös tärkeää kertoa minulle, miten tärkeä elämämme yhdessä rytmisektiona oli hänelle. Se oli hyvin kaunista.”

Lisää luettavaa