Geezer Butler muistelee Ozzy Osbournen haisevaa kostoa, kun bändille ei suostuttu maksamaan keikkapalkkiota

Sillä lailla!
5.7.2023 09:59

Black Sabbath -basisti Geezer Butler julkaisi hiljattain elämäkertakirjan Into The Void: From Birth to Black Sabbath, joka nimensä mukaisesti käy läpi muusikon vaiheita aina lapsuudesta tähän päivään saakka. Classic Rock -lehti haastatteli Butleria tämän teoksen tiimoilta ja haastattelun yhteydessä tämä muisteli ensikohtaamistaan Ozzy Osbournen kanssa. Tämä tapahtui ennen Black Sabbathin perustamista, kun Butler soitti Rare Breed -nimisessä orkesterissa, johon myös Ozzy liittyi.

”Kun hän tuli ensimmäistä kertaa käymään, yksi veljistäni avasi hänelle oven. Veljeni tuli sitten huoneeseeni ja sanoi: ’Sinulle on jotain ovella’. Kun ihmettelin, että miten niin ’jotain’, hän tokaisi: ’Näet sitten’. Menin ovelle ja siellä oli Ozzy: hänen tukkansa oli vain aavistuksen pidempi kuin skinheadillä ja hänellä oli yllään isänsä työkaluntekijän puku sekä nuohoojan harja olallaan. Hänellä ei ollut kenkiä jalassaan, mutta hän kantoi yhtä kenkää koiran talutushihnassa. Lisäksi satoi kaatamalla. Räjähdin nauruun siitä näystä”, Butler kertoo.

Butler myös muistelee, miten Ozzyllä oli hämmästyttävä – ja yököttävä – kyky ulostaa koska tahansa niin halutessaan. Butlerin mukaan Ozzy käytti tätä ”taitoaan” kerran erään Rare Breedin keikan jälkeen, kun bändi ei saanutkaan sovittua palkkiota.

”Olimme niin surkeita, että keikan järjestäjä ei suostunut maksamaan meille. Tai saattoi hän lopulta antaa meille pari puntaa. Kun teimme lähtöä, huomasimme kaverin Jaguaarin pysäköitynä keikkapaikan edessä. Ozzy kiipesi auton päälle ja väänsi ison pökäleen konepellille. Sitten pakenimme.”

Lisää luettavaa