Gene Simmons sanoo kutsuneensa sekä Ace Frehleyn että Peter Crissin mukaan Kissin viimeisille keikoille, mutta laihoin tuloksin

29.6.2023 08:01

Pitkäikäinen rockyhtye Kiss soittaa (näillä näkymin) viimeiset keikkansa New Yorkin Madison Square Gardenissa kuluvan vuoden joulukuussa. Monet fanit toivovat näkevänsä yhtyeen viimeistään tuolloin lavalla jälleen klassisessa kokoonpanossa, johon kuuluvat yhä bändissä olevien Paul Stanleyn ja Gene Simmonsin lisäksi entiset jäsenet Ace Frehley ja Peter Criss.

Frehleyn ja Crissin mahdollisuudesta osallisuudesta on saatu sekavia viestejä eri osapuolten toimesta: Stanley tuumasi hiljattain Howard Sternin haastattelussa hyvin värikkäin sanakääntein, ettei ole ajatuksesta innostunut, Frehley on puolestaan todennut lähtevänsä mukaan, mikäli hänelle vain esitetään tarpeeksi rahakas sopimus. Manageri Doc McGheen mukaan Crissin suuntaan taas ei ole edes puheyhteyttä.

Tuoreessa Linea Rockin haastattelussa basisti Simmons vahvistaa, että Frehleytä ja Crissiä on lähestytty ja näiltä on kysytty halukkuutta olla edes osittain mukana viimeisillä keikoilla. Simmonsin mukaan vastaus on ollut kuitenkin kieltävä.

”Vanhat fanit, siis todella vanhat, jotka ovat seuranneet meitä 50 vuotta, osa heistä haluaa nähdä Acen ja Peterin. Nuoremmat fanit eivät ole heitä koskaan nähneet eivätkä osaa sanoa mitään, mutta vanhat fanit ovat kyselleet Acen ja Peterin perään. No, olen kysynyt sekä Aceltä että Peteriltä muutamaan kertaan: ’Haluatko tulla mukaan encoreihin? Haluatko tehdä pari keikkaa?’ ja molemmat ovat sanoneet ei”, Simmons toteaa.

Jos Frehleyltä ja Crissiltä puuttuu halukkuutta ja intoa, niin Simmonsin mukaan sitä löytyisi kyllä monilta muilta. Voi kuitenkin olla, ettei bändin viimeisillä keikoilla nähdä mitään ylimääräisiä ohjelmanumeroita vaan faneille tarjotaan perinteinen Kiss-show.

”Tuolla on jonossa isoja tähtiä – supertähtiä – jotka haluaisivat hypätä lavalle ja soittaa biisin pari kanssamme. Emme ole kuitenkaan ihan varmoja siitä. Kenties on loppujen lopuksi parasta päättää hommat niin kuin ne alkoivatkin: neljä kaveria kitaroineen. Ei koskettimia, ei syntikoita – ei mitään. Vain soittoa.”

Lisää luettavaa