Gene Simmonsin tuijotus on syöpynyt ikuisesti studioon kesken Kiss-levyn äänitysten tunkeneen Anthrax-basistin muistiin – ”Hän näytti tyrmistyneeltä”

Sami Lommi

Kiss-muusikko hoiti tilanteen lopulta varsin hienolla tavalla.

Thrash metal -genren niin sanottuun ”Big Fouriin” yhdessä Metallican, Slayerin ja Megadethin kanssa laskettavan Anthrax-yhtyeen basisti Frank Bello julkaisi hiljattai muistelmakirjan, jonka esipuheen on kirjoittanut Bellon suuri sankari, Kiss-basisti Gene Simmons. Belloa haastateltiin muistelmiensa tiimoilta hiljan Pure Grain Audiossa ja tämä kertoi hauskan tapauksen basistien kohtaamisesta joskus vuonna 1983, jolloin teini-ikäinen Bello änkesi ystävänsä painostamana studioon, jossa Kiss oli työstämässä Lick It Up -albumiaan.

”Kävelimme studion eteen ja Tommy halusikin välttämättä mennä sisälle. Sanoin hänelle, ettei niin voi tehdä, odotetaan tässä ulkona, että he tulevat ulos tai menevät sisälle. Mutta [Tommy] halusi sisälle ja soitti ovikelloa. Olin kauhusta kankeana enkä voinut uskoa, mitä hän juuri teki. Pelkäsin, että Kiss vihaa meitä, jos teemme niin”, Bello muistelee.

Lopulta ääni sisäpuhelimessa kysyi, millä asialla ovikelloa soitettiin ja Tommy sanoi heidän tulleen tapaamaan Gene Simmonsia. Kaksikon yllätykseksi ovi aukesi ja he tarpoivat sisälle. Bello kertoo olleensa kauhusta jäykkänä ja kävelleensä kuin tervassa. Lopulta he nousivat hissillä kaksi kerrosta ylöspäin ja kohtasivat miehen, joka istui pöydän äärellä, jonka päällä lepuutti jalkojaan.

”Se oli Gene Simmons. Hän katsoi tv:tä ja hänellä oli lautasella keksejä. Hän piteli yhtä keksiä kädessään ja kääntyi katsomaan meitä. Hän näytti tyrmistyneeltä. Tommy sanoi: ’Moi Gene, miten menee?’ johon Gene vastasi heti: ’Mitä te täällä teette?’ Pystyn yhä kuvittelemaan mielessäni hänen kasvonsa.”

”Hän vastasi: ’Ettekö näe, että teen töitä? Mitä te sanoisitte, jos minä tulisin teidän kotiinne ja istuisin olohuoneeseenne kesken kaiken kun te teette jotain?’ Mutta Tommy ei luovuttanut vaan halusi kuulla uutta levyä. Siinä vaiheessa Gene kuitenkin luovutti ja kysyi, haluammeko kuulla yhden biisin.”

Lopulta Simmons järjesti, että kaksikko pääsi kuuntelemaan vielä kesken ollutta Young And Wasted -kappaletta.

”Olimme maailman onnellisimmat tyypit. Leijuimme yhdeksännellä pilvellä. Tulimme takaisin ja Gene istui yhä sohvalla. Hän kysyi, pidimmekö siitä. Ylistimme biisiä maasta taivaaseen. Sitten hän kysyi: ’No niin, voinko nyt palata takaisin työhön?’ Se oli yksi niitä hetkiä, jolloin sankari ei todellakaan pettänyt.”