Ghost-yhtyeen sävelkynä pysyy terävänä kokoonpanosotkuista huolimatta – Seuraavasta levystä tulossa synkkä ja raamatullinen

Ruotsalaisyhtyeellä riittää kappaleita jo kahden levyn tarpeisiin.

Ruotsalainen okkultismirockyhtye Ghost on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä kokoonpanosotkujensa vuoksi. Samaan aikaan yhtye – tai ainakin sen avainhenkilö(t) – työstää jatkajaa Meliora-pitkäsoitolle.

Albuquerque Journalin haastattelema Nameless Ghoul (joka todennäköisesti on Papa Emerituksenakin tunnettu nokkamies Tobias Forge riviaaveeksi pukeutuneena) kertoo sävelkynän musteen olevan niin vahvaa, että kappaleita syntyy reilusti yli tarpeen. Nameless Ghoulin mukaan katse pidetäänkin jatkuvasti sekä nykyhetkessä että myös tulevassa.

– En ole sellainen, joka tekee levyn eikä sen jälkeen sävellä mitään kahteen vuoteen vaan aloittaa aina uuden levyn tyhjästä. Työstän jatkuvasti materiaalia, joka voi olla 2, 5 tai 10 vuotta vanhaa ja lisäksi ihan uusia juttuja. Tämä on jatkuvaa etukäteen ajattelemista ja mietin nytkin jo albumi numero viittä, koska minulla on nyt jo kappaleita, jotka eivät ehkä istu tulevaan levyyn. Niinpä käytän ne sen sijaan sitä seuraavalla, Ghoul selittää.

Työn alla olevasta neljännestä levystä paljastetaan sen verran, että se tulee olemaan temaattisesti Melioraa synkempi. Studioon yhtyeen on tarkoitus suunnata myöhemmin loppusyksystä.

– Jos edellinen levy käsitteli Jumalan tai muun korkeamman tahon poissaoloa, uusi levy käsittelee puolestaan Jumalan paluuta ja hänen ihmiskunnan ylle langettamasta vihasta. Niinpä uudesta levystä tulee siinä mielessä raamatullisempi ja sitä kautta mielestäni synkempi ja apokalyptisempi.