Godsmack-laulaja muistelee, miten bändi yritti saada rumpalilegendan vierailemaan levylleen – Sanoo ymmärtävänsä nyt, miksi tämä kieltäytyi

Neil Peartista tuli kuitenkin Sully Ernan läheinen ystävä tämän kohtaamisen jälkeen.
21.4.2023 16:11

Amerikkalaisen vaihtoehtometalliyhtye Godsmackin menestyslevy Faceless, joka poiki muun muassa hitit I Stand Alone ja Straight Out Of Line, täyttää tänä vuonna pyöreät 20 vuotta. Yhtyeen nokkamies Sully Erna puhui levystä Revolver-lehdelle ja kertoi yrittäneensä saada suuren idolinsa, Rush-yhtyeen Neil Peartin vierailemaan levylle. Rumpali kieltäytyi, mutta heidän ensitapaamisesta muodostui Ernalle kuitenkin lämmin muisto.

”Rush konsertoi Miamissa, jossa me äänitimme levyä. Neilin avustaja otti minun silloiseen avustajaan yhteyttä, että ’Hei, tiedämme, että olette suuria faneja ja Sully aina puhuu Neilistä haastatteluissa. Hän haluaisi mielellään tavata teidät keikan jälkeen’. He kutsuivat meidät keikalle, mikä oli ironista, koska olin juuri lukenut Neilin Ghost Rider -kirjan, joka kosketti minua niin, että tein siitä inspiroituneena Serenity-kappaleen. Olin juuri tehnyt siitä demon ja kirjoittanut sanat käsin paperille”, Erna muistelee.

”Menimme tapaamaan heitä ja se oli tietenkin mahtavaa. Katselimme hänen rumpusooloaan lavan reunalla Rush-paidat ja -hatut päällä ja näytimme nörteiltä. Sitten tapasin Neilin ja annoin hänelle Serenityn sanat. Kysyin häneltä, olisiko hän peräti kiinnostunut soittamaan rumpuja biisiin. Hän kuitenkin kieltäytyi kohteliaasti. ’Jonain päivänä, kun olette viisikymppisiä, ymmärrätte, että kun on tauon paikka, silloin pidetään taukoa. Kun tämä kiertue on ohi, minä pidän vapaata’, hän vastasi. Nyt olen itse viisikymppinen ja ymmärrän häntä nyt todella hyvin.”

”Mutta me ystävystyimme ja opin tuntemaan häntä hyvin vuosien varrella. Me jopa hengailimme yhdessä muutamia kertoja.”

Lisää luettavaa